Crow Mountain (Lucy Inglis) *****

crow mountain

Ik ben dus echt geen blèter wat boeken betreft. Ten eerste omdat ik huilboeken doorgaans wel vrij goed weet te ontwijken (al heb ik Me Before You wel gelezen) en ten tweede omdat ik gewoon écht niet gauw huil met een boek (want ja, zelfs bij Me Before You moest ik niet huilen). Maar Crow Mountain is er dan toch in geslaagd een ienieminitraantje in mijn oog te doen opwellen! Verbaast het dan ook iemand dat ik vijf sterren geef? Vast niet!

Crow Mountain was zo’n typisch Boekenfestijn-koopje. Onbekend maar toffe cover voor 3,99 euro … Meh, sure, in het mandje ermee. Gezien de ondertitel ‘where love is forever’ verwachtte ik wel romantiek, ja. Maar dat het echt een historisch onderbouwd boek zou zijn, had ik niet verwacht. Het verhaal verweeft het heden van Hope en het verleden van Emily (2de helft 19de eeuw) misschien niet op de meest originele, maar wel op een bloedmooie manier. Alleen even wennen dat Emily’s hoofdstukken als een brief aan haar geliefde geschreven zijn. Ze zegt dus niet ‘him’ maar ‘you’. Best wel gek, maar na een tijdje waardeerde ik het wel.

De spiegelmomentjes tussen beide verhaallijnen vond ik enorm leuk en mooi. Verder was ik gek op de verhaallijn over de bisons, de vriendschap met Clear Water en het survivalaspect. Ook wanneer the white stallion z’n opwachting maakt was het telkens weer een wauw-momentje. Zou echt een awesome film zijn joh! In de unieke setting van Montana is wegdromen sowieso gegarandeerd.
Enige minpuntje (al heb ik er tijdens het lezen niet superhard bij stilgestaan in dit geval) is dat er wel onveilige seks in voorkomt tussen een minder- en meerderjarige. Normaal heb ik dan meteen iets van NEE CRINGE AAH DOM maar gek genoeg was het bij dit boek meer een afterthought omdat het op de één of andere manier wel logisch geschreven was. Kortom: ik zat helemaal in dit boek. Het was een plezier om te lezen en ik heb er zelfs een kleine book hangover van gehad! Ben je dus op het Boekenfestijn en ligt dit pareltje er nog te blinken … Aarzel niet en KOOP HEM!

One thought on “Crow Mountain (Lucy Inglis) *****

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s