Watcha writin’, Vanessa?

NaNo is voorbij, en hoe dan ook: irrelevant, want ik heb natuurlijk niet meegedaan. Toch was ik op schrijfvlak vrij ijverig in november. Ik begon namelijk aan een Engelstalig verhaaltje (gewoon, voor de lol) en dat is inmiddels bijna af. Het leuke is dat ik het gedaan heb op een manier waardoor ik mijn wordcount niet zie dus ik ben héél benieuwd hoeveel het gaat zijn als ik straks alle stukjes in Word kopieer.

exthreaven

En dan is er nog die ene grote wedstrijd waar iedereen aan meedoet … De Moon YA Contest op Sweek! Ik kende het platform nog niet (nou ja, wel van horen, maar nooit gebruikt) en ben nu volop bezig om me in te werken op de site en in mijn verhaal. Want – angstaanjagende bekentenis – dit verhaal is letterlijk nog maar een paar daagjes oud. Het is heel ruwweg gebaseerd op een oud idee, maar alle personages etc. ben ik ter plekke uit mijn duim aan het zuigen. Niet zo bijzonder, denk ik je vast, maar ik publiceer per hoofdstuk, en dat zonder te weten wat er in het volgende hoofdstuk gaat gebeuren! Heel eng … Maar voor zo’n grote uitgeverij waag ik graag mijn kans. Ik ga hier later nog wel eens een aparte blogpost aan wijden, maar check gerust al eens wat ik so far heb (nog niet zo veel hoor) via deze link. Likes en follows zijn zeker welkom gezien die ook deels bepalen wie op de shortlist komt, maar verken zeker ook wat andere verhalen want er doen suuuuperveel coole schrijvers mee! (Buh-hoooorlijk intimiderend, jeetje, zo veel!)

Voorts ben ik ook ijverig aan het redigeren als freelancer. Dat betreft momenteel een sexy NA-verhaal, waarvan ik ook al een ander deel verbeterde. Normaal gezien niet mijn genre, toch vind ik het superleuk om te doen. De deadline nadert inmiddels met rasse schreden (ja ja, ik ga alweer verderdoen!), maar het is wel erg leuk om te doen en te zien hoe je een manuscript met minieme aanpassingen toch een pak professioneler en kwalitatiever kan maken. En een fijne samenwerking met een ambitieuze auteur is natuurlijk ook tof!

Verder ben ik natuuuurlijk mijn lieve Max en Lucy niet vergeten. Eén proeflezeres bezorgde me al al haar feedback, en die is intussen ook verwerkt. Ze stelde enkele hoofdstukwissels voor die het verhaal nog nét iets zenuwslopender maken! Verder zijn er nog 2 proeflezers bezig, wiens opmerkingen ik in de loop van de maand ga verwerken, om dan uiteraard zelf nog alles eens te doorlezen. En dan gaat het naar de uitgeverij en hoor ik voor het eerst wat zij ervan vinden! Best spannend … Maar ik geloof voor mezelf dat ik het verhaal eer heb aangedaan, en dat dit is hoe het moest zijn … Meer kan je als auteur niet doen!

Wat zijn jullie momenteel aan het schrijven? Doe je ook mee aan Sweek? Laat zeker een linkje achter, dan volg ik je verhaal met plezier!

 

One thought on “Watcha writin’, Vanessa?

  1. Wel meegedaan met nano… zat ramvast in mijn verhaal dus verder gegaan met 4 en nu lekker aan t editten in 3. Nou ja, lekker… xD Succes met de wedstrijd. Ik schrijf geen YA dus ik doe niet mee. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s