De meest nostalgische tienerseries

Onlangs begon ik op Netflix ‘Greenhouse Academy’ te bingewatchen en kreeg ik spontaan heimwee naar van die vage series met maar een paar seizoenen die stiekem toch superleuk waren. De allerbeste nostalgieserie is natuurlijk Dawson’s Creek (duh), maar dergelijke series lag net iets te zeer voor de hand.

Ken jij deze nog, van uit de tijd dat een aflevering missen betekende dat je in het beste geval volgend jaar een rerun kon zien? Those were the days!

As if

Ik herinner me vooral de traag ontluikende liefde tussen Sooz en Jamie nog heel levendig, en iets met altijd in winkelkarretjes zitten en zo? Ergens was deze serie best wel edgy om als jonge puber te kijken, maar de jeugd van tegenwoordig kijkt vast wel naar ergere dingen … Nee? XD

2x7E1GX7JzlczMiXVABHjnULdz8

15/love

Deze serie ging over een tennisschool en er was een meisje dat Tannis heette. Go figure!

785full-15-slash-love-screenshot

Blue Water High

Weer zo’n sportschoolgedoe, en ik hou niet eens van sporten? Toch hou ik ook aan deze serie goede herinneringen over … Zoals die ene jongen met een tepelpiercing? Waarom? Nou ja, denk dat vooral de beach vibes en het gebrek aan kledij belangrijk waren voor teenage me.

blue-water-high

Skins

Sowieso de bekendste (en foutste) uit dit lijstje, maar ik vond toch dat hij er tussen hoorde. Volgens mij kwam het ‘s avonds vrij laat op JimTV of zo … Die aflevering waarin iedereen ‘Mad World’ zingt ga ik nooit vergeten.

skins_series_1

Zeg me alsjeblieft dat ik niet als enige naar deze series keek? :’)

7 thoughts on “De meest nostalgische tienerseries

  1. Oei, naar Dawson’s Creek heb ik ook wel vaak gekeken. En van Skins heb ik misschien twee seizoenen gezien. Maar die andere series zeggen mij niets. Misschien omdat mijn twee oudere broers het vaak voor het zeggen hadden en naar andere dingen keken.

  2. Ik vrees dat ik je ga moeten ontgoochelen want ik herken geen enkele serie uit je lijstje. Zelfs van Dawson’s Creek heb ik maar enkele afleveringen gezien. De televisie stond niet zo vaak op bij ons thuis denk ik.

  3. Wauw, ik ken er geen eentje van. Ik ben daar te oud voor denk ik ;). En ik heb ook alleen maar de hypes gezien vrees ik: Dawson, Beverly Hills (de originele) etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s