De Blauwe Diamant **** (Jennifer Donnely)

waterfire

Als er iets is waar ik van hou, dan is het een gedetailleerde worldbuilding die toch niet ‘too much’ wordt. Voor mij is de wereld van Waterfire Saga er zo eentje! Ik hou zooooo van alle onderwaterpuns (‘on the run’ wordt ‘aan de zwem’, transperzeeparels waren in het oorspronkelijke Engels natuurlijk grappiger als ‘transparanSEA pearls’ hahahaha love it) en de manier waarop de auteur een heel geloofwaardig uiversum tussen de vissen en waterstromen op poten zet.

Ook zit er in deze boeken een soort van moraliteit die ik enorm kan waarderen. Er is een mooie wisselwerking tussen goed en kwaad en hoewel er soms best heftige dingen gebeuren, zit er altijd een boodschap van hoop en goedheid achter. Op die manier krijg ik er een beetje hetzelfde gevoel bij als bij mijn eigen Vleugels-boeken: zeemzoet met soms een gekarteld randje! Ook de ecologische bewustwording die de auteur preekt middels haar personages vind ik geweldig voor in een YA-boek. Hiervoor heb ik dan ook superveel respect;

Verder is het verhaal supervlot geschreven met voldoende verrassende wendingen en heb ik bitter weinig opmerkingen. Maar ergens geef ik ‘De Blauwe Diamant’ toch gewoon een dikke 4 en geen 5 sterretjes. Dat komt omdat ik er niet 100% in zat, al durf ik niet zeggen dat dat de schuld van het boek is hoor. Soms heb je gewoon zo even een aandachtsdipje en kan zelfs een keifijn boek je daar niet uit opvissen (sea what I did there PAHA). Soit, op naar deel 3 met nog meer puns!

One thought on “De Blauwe Diamant **** (Jennifer Donnely)

  1. Ik heb laatst het derde deel bij het boekenfestijn gekocht, nu heb ik alle 4 de delen en hoop ik zeker snel te beginnen aan dit deel, zeker door je recensie 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s