Minifilmrecensies (Netflix)

Movie tiiiime! Onlangs had ik een weekje vrij en kwam het er eindelijk nog eens van om wat films te kijken. En ik moet zeggen: schouderklopje voor mezelf, want ik heb er een paar ‘goeikes’ uitgekozen! Vier aanraders op een rij … Allen te vinden op Netflix, voor uw kijkgemak.

14492504_2181035695369065_8935670002035993401_n

True Memoires of an International Assasin

Hier had ik geen superhoge verwachtingen van, maar deze Netflix-productie is echt perfectie binnen z’n genre. Nou ja, da’s overdreven misschien, maar als je een actiekomedie zoekt die puur entertainment uitstraalt zit je met deze keuze echt wel goed. Kevin James deed me qua acteerhumor zelfs een beetje aan Castle denken in zijn rol van auteur die in levensgevaarlijke situaties terechtkomt! Ook is het een zeer eigentijdse film qua mentaliteit naar kick-ass vrouwen toe en zo. I likey!

maxresdefault

Miss India America

Een YA Feelgood-film over een schoonheidswedstrijd, maar dan op z’n Indisch! Ik vond het persoonlijk een erg toffe twist en ook gewoon een goed verhaal voor z’n genre. De acteerprestaties waren fris en fruitig en persoonlijk geniet ik ook enorm van al die prachtige sari’s en Indische dansen (dat zul je ook merken als je mijn verhaaltje in ‘Wonderland’ leest!). Ideaal om samen met vriendinnen te kijken of als je – zoals mij – een avondje alleen thuis zit en zin hebt in een chickflick die net ietsje anders is.

OddThomas-Yelchin

Odd Thomas

Ben ik de enige (dit is zo’n domme openingszin want ben je ooit de enige in iets? Probably not) die het creepy vind om een film te kijken met een recent overleven acteur in de hoofdrol? Nou, een goede acteur was hij zeker, Anton Yelchin. Helaas kan over zijn vrouwelijke tegenspeelster (Luce uit Fallen) ECHT niet hetzelfde gezegd worden. Maar verder was dit echt wel een supertoffe film. Beetje YA Fantasy/paranormal-achtig, humor, griezelen, romantiek … Een fijne blend! Het plot leek wel recht uit een YA-boek gerukt te zijn* dus ik denk dat velen onder jullie hier wel van zullen genieten. Onbekend maar niet onbemind!

*Ik kwam er pas achteraf achter dat het een bestsellend boek is van Dean Koontz? Oeps?

Paranoia+(2013)+-+Wallpaper

Paranoia

Hallo Liam Hemsworth! Zeker niet verkeerd als het kleine broertje van Thor aka Gale Hawthorne opduikt in een thriller die zich afspeelt in de wereld van high-tech millenials. En met Amber Heard als tegenspeelster klagen de mannen volgens mij ook niet. Ook Han Solo en Sirius Black maken hun opwachting en al die grote namen zorgen er toch wel voor dat deze film enig cachet heeft. Ik vond ‘m alleszins best spannend, zij het een tikkeltje voorspelbaar!

Welke film uit dit lijstje wil jij wel eens zien? Grab the popcorn!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s