Vanessa, at your service!

Gegroet lieve leesbeesten!

Vandaag wil ik het eens over iets anders hebben. Iets … professioneel (ja, soms ben ik professioneel, sorta). Nadat ik even geleden al een blogje wijdde aan het feit dat ik 4/5de ben gaan werken, was het nu immers tijd voor het vervolg. ‘t Is dus eigenlijk om te zeggen dat je me voortaan als freelancer kan inhuren!

Nu hoor ik je al denken: “Je ging toch minder werken om meer te schrijven?” Klopt! Lukt ook prima tegenwoordig, maar iets wat ik ook heel graag doe is covers ontwerpen, proeflezen en andere jonge auteurs helpen met hun communicatie. Daarvoor wilde ik alvast een (klein) plekje voorzien in mijn leven. Een professioneel plekje, dus.

samenwerken

En dat werd Platypus! Oké als je nu op de link hebt geklikt, ben ik je waarschijnlijk al weer wat kwijt wat mijn beweringen over “professioneel” zijn betreft, want het is zo’n beetje de meest paarse website ter wereld, inclusief cutesy mascotte. Nou ja, dat is mijn manier om te tonen – in eerste instantie door hoe ik mezelf profileer – dat persoonlijkheid altijd primeert! Ik zal nooit iets aan je opdringen dat niet past bij de visie van jouw boek, jouw bedrijf, jouw individualiteit.

Er zijn genoeg neutrale copywriters te huur met een witte achtergrond en blauwe tekst, zwart-wit fotootje van zichzelf met serieuze of net glimlachende expressie erbij. Copywriters met serieuze voorstellingstekstjes over al hun oeverloze ervaring. (Die heb ik ook hoor, alleen niet zo oeverloos, haha). Maar soit, zo’n freelance copywriter wilde ik dus niet zijn. Ik wilde gewoon doen wat ik graag doe op mijn manier, net zoals ik andere auteurs (maar ook particulieren en ondernemers!) wil helpen om zichzelf in de markt te zetten op hun manier.

Hierbij een greep uit mijn dienstenaanbod: 

  • Cover design in Photoshop
  • Proeflezen met oog op Vlaams-vriendelijkheid (Belgium will ❤ you, I promise)
  • Illustratiewerk (bijvoorbeeld voor blog headers!)

Veel mensen kennen mijn blog als een beetje streng, dus bij deze geef ik alle auteurs de kans om mijn strenge oog aan hun kant te hebben als proeflezer in plaats van als recensent. 😉 Al zal ik evenzeer met je mee fangirlen als ik je hoofdpersonages zwijmelwaardig vind, want zo ben ik dan ook wel weer. Daarnaast is er dus ook ruimte voor tekenen en Photoshoppen, twee van mijn extra passies.

Kortom: moest je benieuwd zijn naar mijn services, mag je altijd eens mailen of rondkijken op de website www.platypuscopy.be. Vogelbekdieren bijten niet!

6 thoughts on “Vanessa, at your service!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s