Nodig (Joelle Charbonneau) *****

nodig

Zelden lees je zo’n boek waarvan je denkt “dit kan ik aan ie-de-reen aanraden”. Oké, je hebt je persoonlijke favorieten, maar daarom is het nog niet voor alleman. Wel, ‘Nodig’ is zo’n boek waarvan ik dat wél durf te zeggen! Zeker voor iets jongere YA-lezers is het een must-read door de thema’s die het aanhaalt en de denkwijze die erachter zit.

Ik kreeg ‘Nodig’ ongevraagd maar welkom als recensie-exemplaar (bedankt uitgeverij Karakter!) en ik was er wel benieuwd naar, maar nu niet om te zeggen dat ik dacht dat het echt mijn ding ging worden. Mijn voorkeur gaat toch nog altijd uit naar fantasy, dystopian of sci-fi. Maar ik heb het verhaal verslonden! Het bevatte voldoende originele en fictieve elementen om aan mijn leeshonger tegemoet te komen en het is zeker geen zoetsappig gedoe.

Nee, ‘Nodig’ is superspannend, wisselt af tussen lekker veel perspectieven, hanteert een vlotte en toegankelijke schrijfstijl én baseert zich op een onderwerp dat je als lezer zeker aan het denken zet. Ook het hoofdpersonage vond ik erg interessant qua background story en vooral de vervreemding met haar moeder en het gebrek aan vertrouwen daar deed me wel iets. Je kon je goed in haar inleven zonder dat je er bijster veel moeite voor moest doen.

De manier waarop verschillende personages reageerden op gebeurtenissen vond ik bovendien erg realistisch en daardoor extra meeslepend. Hoewel het zich afspeelt in onze wereld, vond ik de integratie van het fictieve element in de vorm van een nieuwe socialmedianetwerk heel origineel en goed gevonden. Een aanrader om te verslinden!

2 thoughts on “Nodig (Joelle Charbonneau) *****

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s