writers:community staat LIVE!

6

Je zag het de afgelopen dagen misschien al op social media: het aftellen naar de lancering van www.writerscommunity.nl was volop aan de gang! Wat je niet zag was dat we achter de schermen al een maand aan het testen waren met een groepje proefleden hoe de website nu eigenlijk draaide. Een beetje zoals je proeflezers hebt bij je verhaal! Het verdict was unaniem positief en ook ik vond snel mijn draai in deze gezellige community.

Minder afleiding dan op Facebook

Het is namelijk gewoon erg fijn om een apart plekje te hebben waar je naartoe kan gaan met al je aspiratie, inspiratie en transpiratie als het om schrijven draait. Je bent wellicht al lid van heel wat Facebook-groepen die ongeveer dit doel dienen, maar op FB wordt het al snel een beetje rommelig. Surfen naar een dedicated website waar alleen schrijvers toegang tot hebben zorgt voor héél wat minder afleiding en véél meer efficiëntie.

Karmapunten!

Eén van de dingen die ik echt superleuk vind aan www.writerscommunity.nl is dat je karmapunten verdient als je een andere schrijver die een beetje in de knoop ligt met zijn/haar verhaal helpt, als je zelf een topic start of als je een like ontvangt op een inspiratiebeeld dat je post (en nog veel meer natuurlijk). Op die manier zie je zelf wat voor impact je interactie kan teweeg brengen. Niet dat het gaat om het meeste punten hé, maar het is een fijne extra die je ook duidelijk vertelt dat jouw mening, hulp en medewerking van belang is voor iedereen in de community!

Duwtje in de rug tijdens het schrijven

Schrijven kan soms best wel een eenzame bezigheid zijn. Zelf zocht ik de laatste jaren regelmatig het gezelschap op op Twitter (en dat ga ik ook zeker blijven doen hoor), maar nu kan ik veel gerichter communiceren met mensen die bezig zijn met hetzelfde, namelijk: DE BEROEMDSTE AUTEUR OOIT WORDEN! Nee hoor, grapje, het gaat er gewoon om dat je doet wat je graag doet en dat je “virtuele collega’s” hebt om mee te sparren, fangirlen, tips uit te wisselen etc. Sommigen onder hen zijn beginners die worstelen met hun eerste verhaal of outline, anderen zijn ervaren auteurs met meerdere gepubliceerde boeken op hun naam. Dat maakt het divers en leuk voor schrijvers van elk niveau!

Mijn favo hangouts?

De brainstormzone, de klaagmuur, de inspiration board … Tja, moeilijk om te kiezen waar ik het liefste rondhang in deze digitale wereld vol woorden! Ik fladder zowat tussen de topics door en antwoord hier en daar een keertje. Ook tof is dat ik al heel wat bekende mensen tegen kwam die ik al ken van andere social media of events. Nog toffer is om nieuwe mensen te leren kennen die je ook weer nieuwe inzichten bieden!

Kortom, we hebben heel veel aan elkaar in deze community. Hopelijk maak jij er snel deel van uit want da’s het leuke aan online natuurlijk: onze tafel is oneindig lang en iedereen mag erbij aanschuiven.

See you soon!

 

4 thoughts on “writers:community staat LIVE!

  1. Ik ben het op insta tegengekomen en via Chinouk en ik lees er nu hier ook weer over! Zo’n leuk initiatief. Ik heb op m’n lijstje staan om er binnenkort ‘s in te duiken, dus leuk er hier al het een en ander over te lezen :D.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s