3 mini-filmrecensies

wonder

Pirates of the Carribean

De POTC-films zijn gewoonweg puur vermaak voor alle leeftijden. Hoewel je zou kunnen spreken van lichte uitmelkingsverschijnselen in deze succesvolle franchise, had ik best zin in de nieuwe film met jong bloed dat we nog kennen uit The Giver & The Maze Runner. Twee erg toffe YA-acteurs, dus yay voor die casting! Zoals verwacht een entertainende film, maar wel eentje die een tikkeltje in herhaling valt. En zwijg me stil over de afgezaagdheid van Jack Sparrow. Ooit van een character arc gehoord, screenwriters? Jack Sparrow ain’t got one. Het einde was wel helemaal awwww!
Wonderwoman
Ik heb een gekke relatie met DC Comics en Marvel. Van Marvel vind ik de films geweldig maar de series (zoals Daredevil en Jessica Jones) flut, van DC Comics zie ik wél graag Arrow, The Flash etc maar absoluuuut niet graag de films. Met Wonderwoman lijkt het tij eindelijk te keren. Terwijl Batman en Superman nogal duf, serieus en gloomy machegegrom zijn, is Wonderwoman a breath of fresh air. Zo veel humor, zo veel CUTENESS! Ik vond de film véél beter dan verwacht en ga niet eens klagen over alle Wonderwomans die dit jaar ongetwijfeld op FACTS en andere cons zullen rondlopen, want het is gewoon terecht.
Horns
Eentje uit de oude doos dan, om af te sluiten: Horns, met Harry Potter in de hoofdrol! Ik hou van rare films dus dit leek me wel wat, haha. En wauw, het was echt pure trippy amazingness, I loved it. De verhaallijn verweeft fantasy met een moordmysterie en een moraliteitsvibe die me aan ‘The Invention of Lying’ deed denken, gevuld met aantrekkelijke acteurs in een Twilight-eske setting … What’s not to love? De symboliek van het einde was zo mooi dat ik vol ontzag naar de aftiteling staarde. What a ride!

One thought on “3 mini-filmrecensies

  1. Van dit lijstje zag ik tot nu toe enkel Wonder Woman maar die vond ik dan wel super leuk om te zien. Horns wil ik ooit ook nog eens zien. Nu maar hopen dat dat niet is als met die ‘ooit’ ga ik al mijn ongelezen boeken gelezen hebben.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s