Ontdekt: Episode

19250936_10212243398932802_92390785_n

You guys, ik heb nog eens iets ontdekt!

Ik kreeg al wel langer ads op Facebook en Instagram te zien voor van die melige ‘make your own adventure’-apps, maar dat die mij nu echt iets zeiden, is veel gezegd. Echter kwam ik uit op Episode, een app waarin ze ook een Pretty Little Liars storyline hebben … En dat intrigeerde me wel!

Gezien ik nog niet alle afleveringen van het laatste seizoen PLL gezien heb en ik het spoiler free wilde houden (al ben ik er 99,99% zeker van dat er echt geen spoilers in gaan zitten, maar oké) begon ik mijn Episode-avontuur met een ander verhaaltje. Het eerste dat me werd voorgesteld, because why not. En dat was Falling for the Dolan Twins! (Niet dat ik enig idee had wie de Dolan Twins waren, dat geheel ter zijde).

Tot mijn verbazing zat daar echt een keitoffe verhaallijn in! Je kan de naam en look van je hoofdpersonage zelf bepalen en vervolgens klik je doorheen de animatie, waarbij je hier en daar een keuze moet maken. Er zit een fijne humor in (had ik niet verwacht) en de basic visuals waren geen stoorfactor, want ik werd al snel helemaal in het verhaal van de Dolan Twins en de pestkoppen gezogen. Dit verhaal heeft immers een erg mooie anti-bullying message. Vaak vind ik zo’n story lines in boeken nogal blah, maar hier was het vanuit een tof standpunt gebracht omdat je personage zelf ook geen blanco strafblad heeft …
Dus daar zat ik dan aan mijn smartphone te tap-tap-tappen en keuzes te maken voor mijn personage … Welke tweeling is mijn crush? Hoe ga ik om met de mean girls? Drrrrrama! Volgens mij kan deze app best nuttig zijn voor beginnende schrijvers omdat het je keuzeproces visualiseert (hoe blijf je trouw aan je personage en haar ontwikkeling?) en je toont hoe je drama kan introduceren of net ontwijken in je verhaal. Het is zeker iets dat de creativiteit aanwakkert, lijkt me! Extra leuk: de hoofdpersonages zijn zelf ook schrijvers!
Toch wil ik Epsiode niet té hard ophemelen, want het tweede (The Royal Baby) én derde (The Ember Effect) verhaal dat ik begon waren een flop. Te lelijke animaties in combinatie met die meligheid die ik al vreesde … Dat zit er dus ook tussen! Intussen ga ik verder met ‘Hollywood Days met Hayes’ en die is al weer een beetje toffer. Ik kijk er ook naar uit binnenkort de fantasyverhalen op Episode te ontdekken. Wie weet brengt dat weer een hele andere beleving met zich mee! Maar voorlopig hou ik het nog even “lekker fout” bij de corny variant … En jij? Is Episode iets voor jou? Leuk voor op de trein of tijdens de lunchpauze? Benieuwd of jullie ook fan zijn 😀

8 thoughts on “Ontdekt: Episode

 1. OMG! Ik dacht echt dat ik de enige was! Ik schrijf al een jaar verhalen daarop en was al lang op zoek naar mensen die ook het spel speelden! Super leuk 😀

   • Haha, zelfpromotie maken lijkt me een beetje gemeen dus ik zal de stories van episode even opnoemen, tenzij je ook wat van mij wilt lezen dan hoor ik het wel 😉 Maar meeting the dolan twins, unexpected roommate, chain reaction, pretty little liars, the secret of rain, emerald, mean girls zijn hele leuke verhalen 🙂

   • Ik ben zeker ook benieuwd naar jouw verhaal hoor! 😀 Lijkt me tof! Stuur gerust een linkje of naam waarop ik kan zoeken in de app! ^^ Meeting the Dolan Twins had ik al gedaan en The Secret of Rain leek me ook al tof, eens benieuwd naar je andere tips, dankjewel! 😀

   • Ik heb twee accounts , D.Creative en Writer Girl, dan zie je al mijn verhalen wel 😉 Ben benieuwd naar je meningen over de andere verhalen 😀

 2. Ik heb het al heel vaak willen downloaden maar was dan bang dat het uiteindelijk een tap-tap-tap spel was waarin je vooral veel dingen moet aanklikken en verzamelen maar bitter weinig echt invloedrijke keuzes mag maken. Zoals de meeste smartphone games. Maar zoals jij het beschrijft.. Hmm, toch maar eens proberen dan. Zeker als er een PLL storyline is!

 3. Volgensmij heb ik die app een hele tijde terug ook nog gespeeld, maar uiteindelijk nam ie teveel plek in en daardoor heb ik hem nu niet meer. Maar inderdaad, is wel verslavend 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s