Verslagje: Clavis Book Café

Feestjeeeeeeee! Het wonderen zijn de wereld nog niet uit, want eindelijk was er eens een YA-event bij mij in de buurt 😀 Clavis organiseerde op 6 mei namelijk een Book Café op het prachtige, zonovergoten Herkenrodedomein in Hasselt. Da’s maar een kwartiertje op de trein (en een korte gedeelde taxirit met een naamgenote uit Australië :D) van mijn thuis verwijderd! I had to be there.

bookcafexx

Nochtans had eigenlijk gepland had om naar de YA Sleepover van de DBNBC in Brugge te gaan … Maar wegens omstandigheden heb ik mijn lieve leesbuddies daar toch moeten missen. Daardoor kwam er wel een klein gaatje in mijn drukke verbouwagenda vrij om het Clavis Book Café te bezoeken! In de marge daarbij toch even een nota voor Clavis en andere YA-eventorganisatoren: er zijn al zo weinig Belgische events, plan ze dan niet op dezelfde dag als die van de leesclub aub om toekomstige dilemma’s te voorkomen! 😀

Ondanks mijn aanvankelijke enthousiasme had ik de dagen ervoor niet zo’n zin in het event. Typisch mij natuurlijk. 😀 Ik was wat ziekjes aan het worden, had nog massa’s kamers te verven en kende geen enkele auteur die er aanwezig zou zijn … Waarom ging ik daar dan mijn hele namiddag verspillen? Nou ja, gelukkig scheen het zonnetje.
Achteraf gezien ben ik zeker blij dat ik gegaan ben! Het was een goed georganiseerd event op een mooie locatie, en ik heb heel wat leuke praatjes geslaan met medeboekliefhebbers. Superleuk was dat ik Annelies van Boekboetiek ontmoette! Je kent elkaars blog natuurlijk, maar de persoon achter leren kennen is toch altijd weer heel fijn op zo’n events. En zo waren er nog een aantal mensen die het event megagezellig maakten!
 bookcafe1
Clavis legde ons goed in de watten want we kregen american pancakes, fancy ‘cupcakes’ en homemade lemonade voorgeschoteld. Mocht wel, wat verfrissing, want het was behoorlijk warm in de Clavis-zolder! Maar dat kon de pret tijdens de “workshops” zeker niet drukken. Ik zet het tussen aanhalingstekens, want het waren natuurlijk geen échte workshops. Waarom zegt iedereen tegenwoordig toch workshop tegen een diavoorstelling? 😀
bookcafex
Wat me het meest opviel tijdens de presentaties, was dat ik echt bitter weinig gemeen heb met de auteurs die daar hun verhaal kwamen doen. Ze hebben duidelijk een héél andere aanpak tijdens het schrijven en ook gewoon een andere visie op het schrijverschap. Niets mis mee natuurlijk en zeker interessant om eens te horen, maar echt relevant was het niet voor mij als fantasyauteur. Historische research van 13 jaar voor één boek is NIET aan mij besteed. 😀 Ze leken het schrijverschap ook allemaal zo zwaarwichtig, intimiderend en moeilijk klinken … Terwijl het voor mij net pure fun is, iets dat heel natuurlijk komt. Dus zo zie je maar dat er enorm veel soorten schrijvers zijn!
Wel allemaal sympathieke dames, die erg goed konden vertellen over hun passie voor schrijven. De jongste auteur was amper 19 jaar oud! Straf! Teleurstelling van de dag: de enige auteur wiens boek me nog wel aansprak (Slaves) was onverwacht afwezig. Typisch. 😀 Nou ja, een leuke namiddag was het zeker! Dat er nog zo’n events mogen volgen.

3 thoughts on “Verslagje: Clavis Book Café

  1. Eigenlijk was de auteur van Slaves de enige waardoor ik graag wilde komen, dus misschien is het nu helemaal niet zo erg dat ik dit heb moeten missen XD maar ik vind het inderdaad erg jammer dat ze zoiets plannen op een dag dat er al een ander YA event is in België.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s