Vanessa leest non-fictie

worl mythologyNon-fictie. Jarenlang was het echt niet aan me besteed. Echter bleek het wel perfect om tussendoor te lezen in kleine stukjes, wanneer je even geen tijd/zin hebt om echt in je currently reading fictie-boek te duiken! Sindsdien lees ik dus een paar non-fictieboeken per jaar. Of dat probeer ik toch … voortaan … Oké, eigenlijk heb ik er nog maar 3 gelezen. Dit zijn ze 😀

Schrijven Kreng! van Lisette Jonkman

Ik denk dat iedereen die droom van een leven als auteur dit boek inmiddels wel in de kast heeft staan. Ook ik genoot ervan! Vooral de illustraties en de typische humoristische schrijfstijl van Lisette maken dit een pareltje. Mijn volledige recensie lees je hier.

Waar komt hagelslag vandaan? van Genootschap Onze Taal

Ik vind etymologie héél boeiend. Maar dit dunne boekje met belerende teksten en gortdroge layout stelde me teleur. Mijn Goodreads-review kan je hier lezen!

World Mythology in bite-sized chunks van Mark Daniels

Dit lees ik momenteel. Ik ben niet zo’n fan van de manier waarop de schrijver de informatie overbrengt (beetje hoogdravend en belerend), maar op zich is het wel een goed naslagwerkje als je je wilt oriënteren in mythologie in het algemeen of inspiratie zoekt voor een fantasyboek. (Hint hint).

Weten jullie nog leuke non-fictieboeken die mij zouden kunnen aanspreken? Aanraders zijn welkom!

4 thoughts on “Vanessa leest non-fictie

  1. Ik heb laatst ‘You’re a legend and everyone else sucks’ gelezen, een boek over de generatie van de millennials – waarom wij denken altijd alles beter te weten en te kunnen en waarom dit ons soms ongelukkig maakt in onze jobs. Sommige stukjes waren heel grappig (en hier en daar herkenbaar), maar ik vond het allemaal ook een beetje overdreven.. Ik weet gewoon niet of ik zo goed geschikt ben voor echt zo van die ‘self help’ boeken. Ik denk dat ik liever eens een meer inhoudelijk non-fictie boek lees!

  2. tip: Norse Mythology van één van mijn lievelingsschrijvers: Neil Gaiman ❤
    Ik lees regelmatig non-fictie, ik heb archeologie gestudeerd en ik lees dus graag over geschiedenis, archelogie, evolutie…
    Kookboeken met veel tekst lees ik trouwens ook graag, en reisverhalen 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s