2 mini-recensies in 1 (My Soul to Take& Deep Blue) *****

Uitstelgedrag, bla bla bla. Die twee recensies die ik nog moest schrijven, werden steeds maar op de lange baan geschoven. En dat terwijl het twee boeken waren waar ik erg positief over was! (Stiekem is negatief zijn gewoon leuker in recensies, dat ook). Daarom trakteer ik jullie vandaag op 2 voor de prijs van 1. Een beetje korter dan gewoonlijk, maar wel met 5 sterren!

soulscreamers

 

My Soul to Keep (Rachel Vincent) *****

Wauw, deze serie is toch echt wel leuk! De spanning wordt flink opgevoerd en intussen ben ik al voldoende vertrouwd met de personages om ook echt om hun te gaan geven, dus dat maakt het sowieso al een stuk intenser. Al moet ik zeggen dat de info uit de vorige boeken maar mondjesmaats bij me terug kwam tijdens het lezen. (Vooral dat gedoe met Tod en Addy was zo’n beetje van huh? Oh ja dat.) Ik was dus best wel wat vergeten.

Toch leest het opnieuw zo vlot dat je daar eigenlijk niet over kan struikelen. Ik vond het goed hoe Kaylee worstelt met het informeren van haar ouders en de wending die de relatie tussen haar en Nash nam was echt wtfffff oh no he didn’t. Het einde was dan ook bam, right in the feels. Oké, er zat een zekere mate van voorspelbaarheid in, maar toch leefde ik helemaal met Kaylee mee. Ze deed me soms zelfs een beetje denken aan Kelsey uit Tiger’s Curse, echt een compliment dus!

Ik ben zo benieuwd hoe ze dit drama in de volgende boeken gaat aanpakken. Gelukkig heb ik het volgende deel ook al gekocht.

waterfire

Deep Blue (Jennifer Donnely) *****

Ook dit boek heeft me echt heel aangenaam verrast. Door de cover dacht ik dat dit een vrij soft boek voor jonge YA-lezers zou zijn, maar uiteindelijk gebeuren er best nog wel heftige dingen in! Meeslepend, vlot geschreven en 10/10 voor de woordspelingen en humor! Ik vond het bijvoorbeeld hilarisch dat een paardenstaart bij hen een ‘hippocampenstaart’ heet, omdat dat de wezens zijn die onderwater voor paarden doorgaan.

Je hebt echt een volledig nieuwe wereld hier en dat is super om helemaal in onder te duiken. Van de evolutie van de vriendschappen waarvan in dit eerste deel de basis gelegd heb, verwacht ik veel. Ook had het boek een mooie ecologische boodschap verweven doorheen de fictie. Echt verfrissend leesvoer! Op romantiek ligt niet heel erg de nadruk, als je dat niet graag hebt. Wat mij betreft mag dat in de volgende delen wel iets meer naar voren komen, maar nu was het alvast een feelgood fantasy met girlpower waar ik erg van genoten heb.

Deel 2 ligt alvast klaar …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s