After you (Jojo Moyes) DNF*

afteryou

Een boek DNF-en is nooit leuk. Zeker niet als je er stiekem best wel naar uitkeek. Maar boeken die mij geen vreugde brengen? Daar heb ik in 2017 dus echt geen tijd meer voor. Zo besloot ik om After you na bijna 150 pagina’s aan de kant te leggen. Tja, geen goede start van het leesjaar, maar ik keek zo op tegen elke pagina lezen … Genoeg is genoeg! In hindsight is After you zelfs een van de zeldzame boeken waarvan ik zou wensen dat ik ze kon ‘onlezen’.

Waarom? Dit boek is deprimerend as fuck en heeft het einde van boek 1 (en dan vooral van de film) helemaal voor me verpest. Het feit dat Lou in deze sequel haar unieke fashion sense volledig aan de kant schoof brak letterlijk mijn hart. Maar tegelijkertijd was ik heel benieuwd naar haar toekomst. Naar de romance die ongetwijfeld nog op haar pad zou komen. Naar de ‘sense of purpose’ die er ongetwijfeld nog zou komen. Maar toen verscheen Lily ten tonele …
(Als je niet gespoiled wilt worden over wie Lily is, stop dan hier.) 
WTF. Ten eerste vond ik haar rol weinig verrassend, ten tweede vond ik het een rotkind. Ik haatte haar vanaf de eerste minuut maar heb haar nog enkele hoofdstukken de kans te geven om minder annoying te worden. Helaas werd ze met elke verschijning een tikkeltje irritanter, en de invloed die ze op Lou had vond ik ook echt niet aangenaam om over te lezen. Zo ergerlijk allemaal! Haat haat haat.
Dus richtte ik me tot Twitter en Goodreads om te vragen: is het de moeite om door te lezen? Uiteindelijk zette ik daarna nog wel even door, maar over het algemeen werd dit boek toch als teleurstellend ervaren door de meeste lezers en ik kon me echt niet over mijn dislike van Lily zetten, dus tja, bye bye boek. Ik heb dus echt spijt dat ik erin begonnen ben. Maar helaas kan je een boek niet ‘onlezen’!
Welk boek zou jij willen onlezen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s