Spin off combo review

2016: het was het jaar van terreur in eigen land, massa’s #RIPcelebrities en … movie spin-offs! Na de Harry Potter-prequel ‘Fantastic Beasts and Where to Find them’ ging ik deze week ook naar die andere spin-off van een hyperbekende filmreeks, namelijk ‘Rogue One’, dat zich natuurlijk afspeelt in het Star Wars-universum. Van beide werelden ben ik al jaren fan, dus uiteraard zakte ik af naar de cinema. Popcorn paraat, maar ook een kritische blik.

er-komen-5-fantastic-beasts-films

Fantastic Beasts

Fantastic Beasts was zeker een vermakelijke film. Ik voelde me in de eerste plaats erg trots als Hufflepuffje dat iemand uit ons huis nu eens kon tonen wat ‘ie waard was. (Cedric deed dat natuurlijk wel al, maar het blijft een side character). Wat ik wel niet snap is dat zo veel mensen swoonen om Eddie Radmayne, want sorry, maar ik vind hem extreem onaantrekkelijk :-p Gelukkig was hij als personage wel 100% loveable, net als Jacob, over wie ik eerst mijn twijfels had toen ik de trailers voor het eerst zag. Eigenlijk is dat kenmerkend aan de nieuwe hoofdpersonages: het zijn allemaal pure, goede mensen op hun eigenwijze, slightly awkward manier. Heerlijk! Ook van Niffler ben ik natuurlijk fan geworden ❤

Een casting die ik niet zo tof vond was Gellert Grindelwald. Ik ben Johnny Depp zo zat als wat. Vroeger – in den beginne, toen Jack Sparrow nog een nieuwigheidje was – vond ik hem net als elk tienermeisje helemaal geweldig, maar dat is met de jaren veranderd. Eenmaal je de make-up en kostuums wegdenkt, speelt Johnny namelijk héél vaak hetzelfde rolletje. Nou ja, een andere rol dus, maar telkens op dezelfde manier. Dit maakt hem de laatste jaren tot één van de meest voorspelbare en irritante acteurs in mijn boekje. Dat hij nu dé bad guy van een heel nieuw HP-universum geworden is, vind ik dus maar niets.

Het was wel zo dat Fantastic Beasts een pak volwassener – en dus donkerder – is dan ik verwacht had. Op zich geen probleem mee, maar de HP-films werden elke keer donkerder dus als het nu al zo begint, vrees ik dat we tegen film 6 met een nachtmerrie van jewelste zitten :-p Gelukkig zat er ook voldoende magie, vriendschap en verwondering in om een tegenwicht te bieden.

Ik ben dus zeker wel benieuwd naar de rest van de films en geef deze spin-off een welverdiende 8/10!

000a3r54324-r2d2-ew1421_459x612

Rogue One

Nope, dit trok nergens op! Ik heb me doodverveeld in de cinema. Wel interessante timing hadden we om de film te gaan kijken trouwens, want net tijdens de pauze verscheen het nieuws dat Carrie Fisher gestorven was. RIP Leia! Maar wat dacht je dan, dit is 2016. Helaas deed de CGI in de laatste scène haar absoluut geen eer aan. Echt verschrikkelijk amateuristisch gedaan! Net alsof ze het zo uit een computerspelletje geplukt hadden. Voor een film met zo’n budget verwacht ik echt meer. Ook die ene Death Star-vent werd het slachtoffer van de abominabele CGI. Echt een schande voor het Star Wars-universum!

Verder was het een oorlogsfilm die niets van de charme van de echte Star Wars-films had. De personages wisten me absoluut niet te charmeren individueel noch in samenspel. Wat ik heel erg miste was een dynamiek tussen hen, een soort van interessante wisselwerking. Denk aan R2D2 met C3PO, of aan Han met … Tja, iedereen. Hier was niets van synergie te bespeuren en dat betreurde ik enorm. De nadruk lag dus volledig op oorlogsvoering en zelfs daarin waren weinig verrassingen weggelegd voor de ervaren cinefiel.

Heel jammer, want deze spinoff was dus basically voor 90% gestript van alles wat ik geweldig vind aan de Star Wars-films: de humor, de vriendschap, de magie van The Force … De enige leuke momenten voor mij waren de korte verschijning van C3PO en R2D2, de badass-heid van Darth Vader (al stel ik me vragen bij zijn swagger, hallo, jij bent toch een burn victim? Wat beweeg je opeens zo soepel en praat je zo snel?) en BEST THING EVER de robot die zegt “I have a bad feeling about this” hahaha oké die was goed. Oké, de robot had z’n momentjes maar ook die kwam soms irritant over. EN DAT KOMENDE VAN EEN JAR JAR FAN!

Conclusie: nope, deze film was een regelrechte flop voor deze lowkey Star Wars-fan! 4/10 …

One thought on “Spin off combo review

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s