Interview met Morgan Blade – part II

En tijdje geleden interviewde ik de lieve Morgan Blade, een debuutauteur met een muze … Letterlijk! 😉 Ze schrijft met Muse Academy aan een ambitieuze reeks van zes delen waar heel wat Griekse Mythologie-fans al met smart op zitten te wachten. En ik ook! Daarom hier het tweede deel van het interview, over hoe Morgan haar boek gepubliceerd kreeg … Interessant voor iedereen hier met schrijfambities!

12742792_193582271000946_2952154442437195361_n

Met mogelijke verhaallijnen en personages voor ‘Muse Academy’ heb ik een jaar of vier rondgelopen. Deze ideeën noteerde ik dan haastig op papier en stopte ik weg in één of ander mapje. Op een bepaald moment liepen mijn hogere studies wat stroef en besloot ik om even een adempauze te nemen. Een sabbatjaar dus. Na enkele weken van niets doen begon die ondertussen goed gevulde map met notities naar me te fluisteren. ‘Hey, ik ben er nog! Nu heb je toch tijd. Doe iets met me!’ Op een dag ben ik gewoon rond een uur of acht ’s morgens opgestaan en beginnen te schrijven tot een uur of drie. Dan ging ik mee mijn broer van school halen en ’s avonds werkte ik mijn notities bij. Dit deed ik een maand aan een stuk en toen was mijn first draft klaar. Daarna gingen we herlezen, herschrijven en dan kwam het echte spannende deel: het laten lezen door andere ogen. Mama en mijn hechte vriendengroepje boden zich spontaan aan.

Na het lezen van mijn manuscript pushten ze me om het toch op te sturen naar uitgeverijen. Hier kreeg ik enkele keren het deksel op mijn neus in de vorm van een droge en onpersoonlijke brief. ‘Bedankt voor uw inzending. Na overleg hebben we echter besloten dat uw verhaal niet in ons fonds past. We wensen u nog veel succes met uw verdere pogingen.’ Ik stond net op het punt om op te geven, toen ik hoorde over de schrijfwedstrijd van Storm Publishers. Zij zochten naar manuscripten in het genre Young en New Adult met Fantasy elementen. ‘Muse Academy’ paste hier perfect bij! Uit ongeveer zestig inzendingen werd een top tien gemaakt en tot mijn grote verbazing zat ik dus bij deze tien beste. De hoofdprijs was een contract bij Storm Publishers. Ik won dit jammer genoeg niet, maar het hoofd van de uitgeverij, Natascha Storm, kwam me nadien op de prijsuitreiking nog even op het hart drukken dat ik het niet mocht opgeven. Ze had namelijk zeer genoten van mijn verhaal en had ergens zelfs spijt dat ze het ook niet kon uitgeven. Ik nam haar raad ten harte en stuurde mijn verhaal voor de zoveelste keer naar enkele uitgeverijen.

Dit was eind januari van dit jaar. Begin februari – een kleine week later dus – kreeg ik antwoord van Kabook. Eerst dacht ik dat het weer een afwijzing ging zijn, maar dat was het dus niet. Ze wilden heel graag met me samenwerken. Een kans waar ik het Kabook team nu nog altijd dankbaar voor ben.

Een inspirerend verhaal! Mijn B.I.E.B. wenst Morgan alvast een geweldige schrijfcarrière toe! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s