Like (Gaby Rasters) ***

32185863

Ik heb zo’n haat-liefdeverhouding met chicklits dat ik er soms zelf helemaal gek van wordt. Zo had ik dus ook een beetje een haat-liefdeverhouding met ‘Like’, deel 2 in de socialmediagerichte trilogie van Gaby Rasters. Deel 1 ‘Follow’ las ik deze zomer. Dat was ondanks de vlotte schrijfstijl en mooie vormgeving niet echt mijn ding, maar de auteur herself reageerde wel dat het vervolg misschien meer in mijn straatje zou liggen. Dat zou namelijk gaan over Roos. Op de cover staat dan ook dat dit deel zich focust op ‘De nogal ingewikkelde relatie van Roos’. Oké, kom maar op met dat recensie-exemplaar dan, ik geef het nog een kans!

Groot was mijn verbazing toen ‘De nogal ingewikkelde relatie van Roos’ de eerste 150 pagina’s amper aan bod komt. De eerste helft van het boek is namelijk bijna volledig uit mannelijk perspectief geschreven, met hier en daar een beetje Mila. Huh? Raar toch, in een “vrouwenroman”, om daar de focus op te leggen? Zagende mannen, waren het dan ook nog. Nou, mijn enthousiasme was meteen bekoeld.

Het duurde dus echt zo’n 150 pagina’s eer Roos naar de voorgrond trad, al is dat dan nog sterk uitgedrukt. Ze heeft denk ik 2 of 3 korte hoofdstukjes? Zo zonde, want ze had zo veel potentieel om een écht HOOFDpersonage te zijn! Ik wou al dat gezeur van Lucien en Thomas (Brenda, Sietske, blablablablabla) niet, en Mila vind ik nog steeds een vervelende aandachtshoer. Maar Roos was ontwapenend onzeker en complex op een manier die uitnodigde om meer te weten te komen. Ze had een boeiende job en ik wilde echt graag ontdekken hoe ze in elkaar zat. Zo spijtig dat ik op mijn honger bleef zitten …

Voor mij richten deze boeken zich ook te erg op het gezinsleven. Dat vind ik niet zo boeiend om over te lezen in deze fase van mijn leven, al ben ik er zeker van dat er wel een grote markt voor bestaat. Dus ja, alweer ‘not my cup of tea’. Zucht. Als dit boek 70% Roos en 30% andere personages geweest was, had ik het ongetwijfeld dik oké gevonden, maar helaas was dat dus niet het geval. Het einde was wel wat beter dan het begin en die scène met Roos op vakantie vond ik GENIAAL, maar toch, dat kan het boek niet helemaal redden voor mij. 2,5 sterretjes! (Op Goodreads toch afgerond naar boven omdat ik even in een gulle bui was).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s