Passenger (Alexandra Bracken) *****

passengerr

Ga je met de boot op vakantie, dan neem je natuurlijk een toepasselijk boek mee. Ik bestelde Passenger van Alexandra Bracken speciaal om tijdens de cruise te lezen 😀 En dat was hoegenaamd geen slecht idee, want terwijl ik de golven zag en voelde, las ik over een piratenschip, tijdreizigers, romantiek met een sexy randje en exotische bestemmingen. Kortom: dit boek had zowat alles waarvan ik hou! Het zal je dan ook niet verbazen dat ik vijf sterretjes toeken aan deze aanrader die ik van cover tot cover verslonden heb met heel veel smaak.

Het begint al met de cover: die is namelijk prachtig! De schrijfstijl vat je ook meteen met de lurven, want wauw, Alexandra Bracken kan er wat van. Als ik het niveau van haar schrijfstijl zou moeten vergelijken met een andere auteur, zou ik Sabaa Tahir durven noemen! Vooral de manier waarop Nicholas praat is voor mij echt een zwijmelelementje van formaat. Hij heeft eigenlijk ook wel best een hoog Mr. Darcy-gehalte. What more could a girl want? Time travel natuurlijk!

Time travel is iets dat me sterk interesseert, al heb ik er naast A Thousand Pieces of You (en de serie Continuum) nog niet echt superveel over gelezen of zo. Oh ja, je had Ruby Red natuurlijk nog. Wel: alles waarin Ruby Red me mateloos teleurstelde, leverde dit boek wel af! Het zit echt zo goed in elkaar … Je voelt je echt van de ene tijd naar de andere gekatapulteerd! Het blijft ook van pagina tot pagina spannend. Nooit heb je het gevoel dat er een nutteloze scène in voor komt. Deze auteur schrijft duidelijk met een doel voor ogen en wijkt daar niet van. Knap!

Nog knapper is Nicholas, de held van ons verhaal. Eindelijk nog eens een zwijmelwaardig hoofdpersonage, hoera! Ik had al een heel poosje geen fictional crush meer gehad, maar Nicholas mag zeker en vast bij op dat heel erg lange lijstje van mij. De manier waarop hij praat maar ook zijn ingetogen, tikkeltje gekwelde doch lieve en galante persoonlijkheid kon me zeker en vast bekoren. De manier waarop hun verliefdheid groeit vond ik ook gewoonweg supermooi gedaan. Zou echt niet beter kunnen! Ja, je hoort het al: ik heb heel wat luidop zitten zuchten tijdens het lezen.

Het enige wat dit boek nog meer hartjes-hartjes-hartjes had kunnen maken voor mij is als het in de ik-vorm geschreven was. Want hoewel ik Etta een sterk en interessant personage vond, had ik er geen BFF-band mee zoals bij sommige andere lievelingsboeken zoals bv. Twilight en Tiger’s Curse. Toch snap ik best dat dit verhaal zich niet zo leent tot een ik-vorm en was het zeker geen struikelblok. Ik heb echt enorm genoten van het lezen en kijk smachtend uit naar deel 2! Meer Nicholas en Etta, yes pleaaaaase!

One thought on “Passenger (Alexandra Bracken) *****

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s