Vurig (Jennifer L. Armentrout) **

Eindelijk nog eens een recensie hier! ūüėÄ Helaas geen positieve.

vurig

Wat. Een. Teleurstelling. Toen ik Ijskoud las, was ik aangenaam verrast: het was het eerste NA-boek met een nogal sterk op seks gebaseerde invalshoek dat ik wist te waarderen. De personages en verhaallijn, maar zeker ook de geweldig vlotte schrijfstijl van Jennifer L. Armentrout (of J. Lynn of whatever) zorgde ervoor dat ik Ijskoud een zeer verrassende 5 sterretjes gaf. Dus ok√© ok√©, ik pleit schuldig: ik vroeg een recensie-exemplaar van deel 2 aan! Helaas is me dat zwaar tegengevallen …

Ik nam het boek mee op vakantie met het idee dat het wel prima zou zijn om langs het zwembad te lezen. In Vurig gaan de personages uit deel 1 (Sydney, Kyler, Tanner en Andrea) namelijk opnieuw samen op vakantie, maar ditmaal geraken ze er wél allemaal. Het gaat ditmaal echter om de laatste twee: Andrea en Tanner dus. Al meteen had ik door dat ik absoluut geen vriendinnengevoel bij Andrea had en dat Tanner nu ook niet mijn idee van een hottie vertegenwoordigd. Om het cru te zeggen: ik had meteen een hekel aan de hoofdpersonages. En dan is het boek eigenlijk al voor 80% verloren.

Maar ik las wel netjes voort, want ik hoopte dat Vurig min of meer dezelfde verhaalstructuur zou volgen als Ijskoud en dat er dus ook nog een spannend element in naar boven zou komen. In mijn schrijversbrein had ik al helemaal uitgedokterd wat dat zou zijn: Tanner (die brandweerman is) en Andrea zouden een dag alleen in het huisje zijn wanneer Syd en Kyler op excursie waren, en dan zou er een bosbrand uitbreken. Ssssspannend! En vooral: VURIG! Kijk, dat had echt een betere verhaallijn geweest hoor, veel minder random ook in combinatie met de titel.

Helaas ging de auteur er een andere kant mee op: verslaving. En als er nu iets is waar ik totaal geen interesse in heb … Jep, mensen met verslavingen. Alcoholisme dan nog. Ik drink zelf geen druppel alcohol en het is dan ook niet een onderwerp dat me boeit ‚Äď het schepte een grote afstand met de personages. De laatste helft van het boek heb ik dan ook met tegenzin doorworsteld. De sekssc√®nes voelden hol en onnodig, want ik had niet het gevoel van openbloeiende liefde zoals ik dat in het eerste boek wel had. Sekssc√®nes in een romantische setting: ok√©. Sekssc√®nes puur om de seks: neen, dankje.

Dit boek was dus echt wel een teleurstelling. Ik miste een oprechte connectie zowel met als tussen de hoofdpersonages en miste de spanning die deel 1 wel heeft. Daarom geef ik helaas maar twee sterretjes. Het was gewoon echt geen boek voor little old me.

One thought on “Vurig (Jennifer L. Armentrout) **

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s