Boekige elementen op mijn trouwdag

0258_vanessa-roeland_15-oktober-2016__t3a7163

Je weet het vast al: midden oktober ben ik in het huwelijksbootje gestapt – letterlijk en figuurlijk! (Want daarna gingen we op cruise, haha). Maar jullie zijn natuurlijk vooral nieuwsgierig naar de manier waarop mijn liefde voor boeken aanwezig was op de grote dag.

Voor ons was het dan ook heel belangrijk dat onze persoonlijkheid decoratief gezien sterk vertegenwoordigd was. De mooie kandelaars en bloemstukken die ze bij elk huwelijk steevast op tafel zetten, werden dan ook vervangen door centerpieces gemaakt van ge-upcyclede boeken! Geen zorgen, het waren geen waardevolle fictieboeken die ik vermassacreerd heb met mijn geknutsel, maar gewoon oude encyclopediën die ik van iemands zolder gered heb om ze omringd door liefde een tweede leven in de spotlights te geven! 😉 Hierop stonden ook de tafelnamen, die eveneens geïnspireerd waren op boeken (Forks, Hogwarts …).

bookish

 

Ik was een beetje bang op voorhand dat ze er te geknutseld uit zouden zien, maar iedereen vond ze toch heel mooi. Of dat zeiden ze althans, het kan er iets mee te maken hebben dat ik een grote witte jurk aan had en iedereen me het naar de zin moest maken natuurlijk 😀 De boeken werden aan elkaar bevestigd met het lijmpistool (mijn BFF tijdens de huwelijkspreparaties) en voorzien van enkele glitterelementjes op de rug waar voorheen de titel stond. Zo had je net iets minder het gevoel dat ik dus echt gewoon oude encyclopediën van zolder geplukt had – nu ja, van het internet eigenlijk, want ik kocht ze via een lokale Facebook-groep. Op de plaats waar de twee boeken samen komen, voorzag ik mos, zodat het een beetje leek alsof de boeken waren achtergelaten in de natuur en zo begroeid waren met donkerrode roosjes en dus het mos.

Hier en daar voegde ik nog een sleutel toe die één of ander achteloos sprookjesfiguur in het sprookjesbos verloren was. Nog wat fairy dust erover (= glitter) en vervolgens werden ze uitgedost met paastakken die ik voor de gelegenheid voorzien had van twinkly lights uit IKEA en de alomtegenwoordige van boekpapier gevouwde kraanvogeltjes. Origami is namelijk iets waar mijn vriend dan weer van houdt, dus zo kwamen onze persoonlijkheden samen in de centerpieces. Hetzelfde thema werd in alles een beetje doorgetrokken: mos, sleuteltjes, scrolls, wedding wands, glitterpotjes met fairy dust en boekige confetti maakten zowat overal hun opwachting.

0320_vanessa-roeland_15-oktober-2016__t3a7304

 

Verder stond er terwijl iedereen de ceremonieruimte binnenkwam Hedwig’s Theme van Harry Potter op, zodat alle gasten al een beetje in de sprookjessfeer konden komen. Mijn intrede was ook een beetje boekgerelateerd, want in plaats van ‘Daar komt de bruid’ koos ik (natuurlijk!) voor een Twilight-soundtrack, namelijk ‘A Thousand Years’. Klap op de vuurpijl was misschien toch het alternatief voor het boeket werpen dat we voorzien hadden, namelijk … Een golden snitch 😀 Ik moest het een beetje voorzichtig gooien, want die replica had best scherpe vleugels, maar het is gelukt 😀

Ik had eigenlijk nog veeeeel meer ideetjes om boeken te verwerken in de photoshoot en dergelijke, maarde dag zelf ging het allemaal zo snel dat we niet alles hebben kunnen doen wat ik in gedachten had. Gewoon ook omdat ik zo druk bezig was met andere dingen dat ik het ronduit vergeten ben voor te stellen aan de fotograaf 😀 Maar het was een mooie dag die we zo persoonlijk mogelijk hebben ingevuld en waar we zowel op foto als in gedachten nog lang aan zullen terugdenken. Op deze manier zijn jullie er ook een beetje bij geweest, want boekenliefde hebben we per slot van rekening allemaal gemeen!0017_vanessa-roeland_15-oktober-2016__t3a6580

 

Bedankt voor alle gelukwensen ook, jullie zijn superlief! ❤

6 thoughts on “Boekige elementen op mijn trouwdag

  1. Super leuke tafelversiering! Ik vind het geweldig dat je zo’n persoonlijke toets aan jouw huwelijk hebt gegeven en het ziet er geweldig uit.

  2. Zo leuk om de details hier wat beter te kunnen zien. Ik vind je decoraties echt mooi geworden. Al ben ik eigenlijk ook nog wel benieuwd naar de uitnodigingen. Is het uiteindelijk toch nog gelukt met die wassen stempels? Het wegsmijten van de snitch vind ik echt super tof!

  3. Zo leuk dat de boekenliefde een plaatsje kreeg op jullie trouw. De foto’s zien er echt super mooi uit, dus ik kan niet anders dan geloven dat het een fantastische dag is geweest. Heel veel geluk samen!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s