2x mini-recensie

Ik heb er de laatste weekjes wel al voldoende over gespamd, maar toch gebruik ik het hier nog één keertje als excuus: wegens wedding stuff heb ik de afgelopen tijd weinig tijd/zin gehad om te recenseren. Mijn hoofd stond er even niet naar, maar dat betekent natuurlijk niet dat ik niets gelezen heb! (Al is het wel weinig hoor).

Daarom twee mini-recensies van mijn laatst gelezen boekjes, en hierna snel back to normal 😉 Meer lezen, volop recenseren en toch weer een beetje beter bloggen!

De Klauwen van het Woud **

13052310Ik heb op zich geen spijt dat ik het heb uitgelezen, nadat ik na 50 pagina’s al wist dat dit mijn boek niet werd, want de tweede helft is beduidend beter dan de eerste, maar desalniettemin kan ik niets goeds zeggen over dit boek.

De schrijfstijl is nodeloos zwaarwichtig, het hoofdpersonage is zo boeiend als koude pap met een sausje niet-nader-toegelichte-psychopaat en er zit geen greintje emotie of humor in. Jawel, welgeteld één vleugje humor, op pagina 233. Het was zo’n treurige bedoening dat ik me dat nog precies herinner.

Schromelijk gebrek aan dialoog, underwhelming world building, relaties die geen steek houden … Tja nee, ik vond er echt niets aan.

SAAI!

 

 

 

The Flower Reader *****17307882

I must admit, although “high fantasy”-ish historical novels aren’t quite my usual cup of tea, this book has touched my heart in a way!

De manier waarop de romance open bloeit is tergend traag en prachtig, de personages komen allemaal goed tot leven al zijn er wel héél veel namen en titels die je uit elkaar moet kunnen houden, zoals ik in mijn Goodreads-status al zei: “I think I’m beginning to like this more and more … Only the names are so confusing! Everyone is either named Mary or James/John it seems … The writing style is rather nice though, and the historic elements seem very well-researched!”

Verder is het zeker een aanrader voor fans van Reign, omdat er veel dezelfde personages in voorkomen. Het was leuk hen te ‘herkennen’ en toch weer op een andere manier te gaan zien, want qua persoonlijkheid zijn ze natuurlijk helemaal anders dan de televisiepersonages.

Ik heb ervan genoten tot diep in mijn lezershartje!

One thought on “2x mini-recensie

  1. De klauwen van het woud serie is echt mijn favoriete zombiereeks! Zo grappig om te lezen dat jij er dan geen bal aan vond.. Ik heb de boeken echter wel in het Engels gelezen, dus misschien is er iets verloren gegaan in de vertaling?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s