Halo (Alexandra Adornetto) *****

halo

Hoge verwachtingen, over Halo? Ondanks de prachtige shiny cover die ik héél graag voor mijn eigen engelenboekjes zou stelen, dacht ik niet dat dit voor mij een vijfsterrenboek zou worden. Wat een verrassing: I loved it! De interpretatie van engelen vond ik hier heel fijn en de schrijfstijl is echt jaloersmakend vlot en mooi. Zowel de diepere betekenis die de piepjonge auteur achter haar verwoordingen kan leggen als de opbouw van het verhaal deed mij echt een spreekwoordelijk petje afzetten: ongelofelijk dat zo’n jong iemand zo’n mooi boek geschreven heeft! Je zou als atheïst-die-totavellig-engelenboeken-schrijft bijna gaan geloven in goddelijke gaven door zo’n talent…

Nog even over dat goddelijke: ik kan tot mijn eigen verbazing niet zeggen dat ik het religieuze element in dit boek storend vond. Oké, soms een beetje zwart-wit, sure (goths = evil), maar alles vertrekt wel vanuit een vredevol oogpunt – niet vanuit nonsens als boetedoening en al die crazy shizzle die doorgaans helaas ook bij religie hoort. Net als in mijn eigen boek, zijn de engelen pure goedheid, en het positivisme en de eenvoud die daarvan uitgaat vind ik erg mooi. Je moet in dit boek het christendom dus eigenlijk gewoon als ‘just another mythology’ aanvaarden (aan bv. Griekse goden neem ik namelijk ook totaal geen aanstoot – waarom dan wel aan even fictieve katholieke goden?) en dan is dit echt priiiiima fantasyleesvoer met een spiritueel randje.

De romantiek was voor mij nog niet wauw, maar het was zeker schattig en ik heb het gevoel alsof die in de komende twee boeken nog veel ruimte tot groeien en verdiepen gaat krijgen. Ik had wel het gevoel alsof ze meer hadden kunnen doen met de verhaallijn van Jake, in de zin dat die iets complexer en iets minder muhahaha had gekunnen. Wederom: deel 2 en zouden ook wat dat betreft nog kunnen verrassen. Alleszins ben ik super onder de indruk van dit verhaal! Grappig ook soms de kleine gelijkenissen die Bethany vertoonde met Lucy, die Gabriël vertoonde met J.J. … Dat gaf me echt zulke binnenpretjes! Ik zou dolgraag eens een praatje slaan met deze schrijfster om onze engelen te vergelijken, want ondanks het feit dat de mijne totaal niet op religie gebaseerd zijn en die van haar natuurlijk wel, hebben we best veel gemeen lijkt me.

Nu hopen dat ik Heaven en Hades nog ergens op de kop kan tikken, want yes: I want more!

2 thoughts on “Halo (Alexandra Adornetto) *****

  1. Leuk om te lezen dat je hem goed vond! Ik vind de Halo trilogie echt zo ontzettend mooi ❤ Het is vrij lieflijk t.o.v. wat ik al eerder las, maar deze boeken hebben me echt geraakt. Leuke story-line, opbouw is goed en schrijfstijl is ook heerlijk. En zo vind ik Gabriël één van de meest geweldige bij personages die ik ooit tegen gekomen ben ❤ ❤ (vooral in boek 2 en 3 stal hij mijn hart).. Ik heb echt enorm genoten van deze trilogie (Las hem 1x in NL en 1x in EN toen ik de Engelse hardcovers kocht) en zal hem nog vaker gaan herlezen 🙂

  2. Ik las dit boek een aantal jaar geleden en vond het ook echt heel goed ❤ maar helaas vond ik deel 2 en vooral deel 3 dan toch een beetje tegenvallen.. Hopelijk ga jij er meer van genieten!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s