Een zomer in Frankrijk (Eva de Wit) *****

zomer

Sommige recensieboeken maken je écht blij als ze in de bus vallen. Zo ook ‘Een zomer in Frankrijk’. Toch duurde het even eer ik tot lezen en recenseren overging, omdat ik het wou lezen op een moment dat ik niet stiekem liever YA fantasy wou lezen, maar wel wanneer ik nood had aan een meer volwassen feelgood-romannetje met de nodige vakantiesfeer en romantiek. Ik wist namelijk dat dat was wat ik ongeveer kon verwachten, nadat ik ook al het eerste boek van deze auteur las. Maar dit tweede boek (dat zich natuurlijk ook in Frankrijk afspeelt, maar met nieuwe personages en setting) wist me alsnog extra aangenaam te verrassen, ondanks mijn relatief hoge verwachtingen! Het was namelijk echt nog een flink een stuk beter dan ‘Een huis in Frankrijk’, dat ik vorig jaar vier sterretjes gaf.

‘Een zomer in Frankrijk’ is in vergelijking met zijn voorganger vooral een stuk luchtiger, wat voor mij als geroepen kwam. Terwijl de personages in het eerste boek echt nog wel met serieuze problemen kampten, waren de problemen hier eerder op chicklitniveau dan op romanniveau. Toch komt elk van de drie hoofdpersonages letterlijk met bagage aan. Echter vond ik het goed dat daar niet té veel aandacht aan besteed werd. Het gaat vooral over het ‘nu’, waarin de jeugdvriendinnen een chateau met camping weer op de rails proberen te krijgen. En verliefd worden op enkele handig aanwezige Fransmannen hoort daar zeker bij!

Wat ik wel een beetje miste was een degelijke uiterlijke beschrijving van de personages, maar na een tijdje vorm je alsnog een beeld van hen op basis van je eigen fantasie, dus op zich is het voor lezers die net aan die vrijheid de voorkeur geven zeker wel een troef. De laatste paar hoofdstukken vond ik geweldig, want eindelijk komt alles aan het licht! Hoewel ik zowel de verhaallijn van Jerome als die van Alain had zien afkomen, was het toch smullen zodra alles in motie gezet wordt en de nietsvermoedende personages erin meegesleurd worden. En ja, het koppel dat helemaal op het einde samenkomt was he-le-maal mijn ding!

Zwijmelen toegestaan, daar in Frankrijk. Echt fijn om te lezen als je snakt naar een vakantiegevoel terwijl je eigenlijk gewoon op de bus naar het werk zit. De auteur is duidelijk al flink gegroeid ten opzichte van haar vorige boek, of althans is ze meer naar mijn leesvoorkeuren geëvolueerd. Daarom geef ik ook vijf sterretjes aan deze aanrader!

 

One thought on “Een zomer in Frankrijk (Eva de Wit) *****

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s