Grave Doubts & Heaven Sent (Meg Cabot) ****

grave doubts

Wist je dat de auteur van The Princess Diaries ook luchtige YA paranormals schrijft? Nee? Dan weet je het nu! 🙂 De vorige 4 boeken (al las ik ze in 2 bind-ups) uit The Mediator-serie recenseerde ik eerder al. Ze zijn wat aan de kinderachtige kant voor YA (kan prima vanaf 12 jaar of zo volgens mij) maar wel erg fijn om lezen door de vlotte stijl.

Toch stelde het gebrek aan focus op de romance me heel erg teleur. Ik had zo graag méér interactie gehad tussen Jesse en Suze … Want Jesse is ❤ In deze twee delen irriteerde het me ook heel erg hoe het hoofdpersonage dan soms toch nog zwijmelde om Paul, een asshole en psycho eersteklas. Ze liet zich toch wat té drijven door haar hormonen, en dat irriteerde me eerlijk gezegd wel flink.

Het einde was dan weer erg schattig, en daarom geef ik toch met een goed gevoel een vier. Het is een prima serie voor tussendoor, bestaande uit korte boekjes die je makkelijk op een weekend of zelfs een dag kan uitlezen. De grote finale ging allemaal iets te makkelijk (oh wat handig zeg, en het hield niet echt steek volgens mij, paradox-gewijs), maar was wel cute.

Echte feelgood paranormal YA voor jonge(re) lezers dus! Ideaal als je even in een leesdipje zit en je iets licht verteerbaar zoekt.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s