Boeken met mijn naam in

Ken je dat: je bent rustig een boek aan het lezen en opeens BAM is er daar een personage met dezelfde naam als jou! Sommige mensen (Anna’s, Elizabeth’s, Kate’s enzo) hebben het wellicht vaker voor dan anderen (Shanequesha of zo?). Mij is het alleszins nog niet zo supervaak gebeurd, maar hier en daar zit er toch ergens een Vanessa verstopt tussen de covers. Altijd weer een leuke ontdekking, of net niet πŸ˜‰ Dit zijn er alvast enkele die ik gespot heb!

6e28dd69195d9ab1c9aae8a1ee0e073b

 1. Breaking Dawn: Ik heb héél misschien een geluid gemaakt dat de meeste mensen alleen maar maken als ze een schattige baby zien toen ik mijn naam las in mijn lievelingsboek. VANESSA WOLF! Of was het Wolfe met een e vanachter? (EDIT: Jep, zie foto) Nou ja, doet er niet toe: het gaat om het Vanessa-gedeelte! Dit was voor mij heel speciaal gezien de Twilight-boeken zo veel voor mij betekenen en omdat Nessie ook altijd mijn bijnaam is geweest in familiale kringen.
 2. De cirkel (Mats Strandberg): Ik ben dit boek beginnen lezen, maar ik ben afgehaakt na een hoofdstuk of twee. Nochtans zit er een Vanessa in! Maar of die nu leuk was of niet kan ik me even niet herinneren. Iemand hier een mening over? Let me know wat mijn naamgenootje zoal heeft uitgespookt als heks πŸ˜€
 3. Dance of Shadows: Oeps, ook dit boek heb ik nog niet gelezen, maar het staat wel klaar in de kast! Het hoofdpersonage is een collega-Vanessa dus dat zit alvast goed B-) En euh, magisch dansen en zo, geloof ik? Kan ik ook hoor. Kunnen alle Vanessa’s. Zo zijn we.

vanessaaaa

 

Verder vond ik dit lijstje op Goodreads waarin nog wel wat aanraders (bijvoorbeeld Undressing Mr Darcy en Siren) staan als ook jij Vanessa een fantastische naam vind en je liefst zo veel mogelijk boeken wilt lezen waarin deze wondermooie naam in voorkomt. Graag gedaan hoor, geheel belangeloos.

Lees jij graag boeken waar je eigen naam in voorkomt? Of net liever niet?Β 

26 thoughts on “Boeken met mijn naam in

 1. Ik kom bijna nooit mijn naam tegen in boeken.. Maar er is wel een boek van Helen Vreeswijk (Chatroom geloof ik) dat gaat over Marcia en Floor – en zo heette mijn beste vriendin van vroeger XD Dus dat boek wil ik altijd nog eens lezen omdat onze namen daar in staan!

 2. Saartje is jammer genoeg geen veelvoorkomende naam. Ik geloof dat er wel een paar kinderboeken zijn met een Saartje als hoofdpersonage, maar die heb ik nooit gelezen. En ik ga dat nu ook niet doen gewoon omdat mijn naam erin voorkomt. Maar ik heb er geen probleem mee om mijn naam ergens tegen te komen.

 3. Gaaf van Twilight, haha! Tja, Jet ben ik nog nergens tegengekomen, al was ik vroeger helemaal blij omdat de Dikkie Dik boekjes door Jet Boeke waren geschreven… πŸ™‚

 4. Nou ik moet zeggen dat ik mijn (bij)naam uit The Silmarillion heb van J.R.R. Tolkien. Verder ben ik ‘m nergens nog tegen gekomen. Wel zit er in ACOTAR iemand die Nesta heet, en ik moest daar heel hard om lachen, want ooit had iemand bij Starbucks mijn naam zo op mijn beker geschreven.. πŸ˜€

  • Mijn naam kwam in jouw manuscript voor hahaπŸ˜›. Maar ook in The devil wears Prada. In Tess staat voor het blok van Lindsey Kelk is Vanessa de hoofdpersoon hihi. Of eigenlijk een alias. Als je het over grappige leuke chicklit hebt moet je de boeken van lindsey kelk lezen. Hilarisch is ook de Ik hou van… Serie.

 5. Mijn naam komt ook vrij zelden voor. Al heeft mijn moeder jaren geleden bij een bieb uitverkoop een boek gekocht uit een serie over Annemieke, haha. Die heb ik dus nog niet gelezen. Lijkt mij heel raar om de hele tijd mijn naam te zien staan terwijl ik lees.

 6. Wat een leuk artikel!! Mijn naam komt wel eens voor, maar dan vooral als jongensnaam. :p Vanessa in De Cirkel was trouwens een heel leuk personage! Jammer dat je gestopt bent met lezen, het is echt een super gave serie!

  • Ja haha heel toevallig lees ik nu Chemical Garden, en daar is idd ook een jongen die Rowan heet πŸ˜€ (Al vind ik het voor een meisje stiekem mooier als naam!) Hmm misschien geef ik de Cirkel nog wel ooit een tweede kans … Ik vond dat er te veel roken en zelfmoordneigingen in voor kwamen in die eerste hoofdstukken XD Niet zo m’n ding.

 7. Ik heb nog nooit een boek gelezen met mijn naam in. Dus als iemand een boek weet met de naam CΓ©line, let me know haha

 8. Zo af en toe kom ik mijn naam wel eens tegen, maar ik ben meestal een of ander onbelangrijk personage voor het plot. Vaker kom ik namen van mensen uit mijn directe omgeving tegen. Dat vind ik wel wat storend, omdat ik onbewust alles aan die persoon ga koppelen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s