Fuck you, reading challenge

13445817_10208878128963156_3475191608818380913_n

Ben ik geen rebel, zomaar vloeken in mijn blogtitel? Ik had nog overwogen een sterretje te zetten als censuur, maar ach, jullie kunnen het wel aan volgens mij 😉 Mijn volgende daad van rebellie is echter nog groter, want jawel, ik heb besloten ‘salut en de kost!’ te roepen naar mijn Goodreads-reading challenge.

HEILIGSCHENNIS!

Ja. Sorry. Maar nadat ik al maanden achterop hink en die ‘3 books behind shedule’ me altijd weer inhaalt, was het voor mij wel genoeg geweest. Stop making me feel like a loser, Goodreads! Stop trying to force me to read thin books because a big one will slow me down! Tragisch allemaal, ik weet het, maar ik had er genoeg van. 70 was net iets te ambiteus voor mij, zo bleek. Zeker in het jaar dat ik ook nog eens een boek uitgeef (inclusief wat deadlines en events) en een trouw plan (omg echt te veel werk).

Dit. Jaar. Is. Zo. Druk. Ik kom echt niet meer elke dag aan lezen toe, helaas. En dan is meer dan één boek per week voor mij niet realistisch.

Voortaan lees ik dus lekker weer op mijn eigen tempo en laat ik die challenge varen. Voorbijvaren, zeg maar. In de zin van: ik hoop dat ‘ie zinkt op zee zodat ‘ie me niet meer kan uitlachen. Toch weiger ik om de challenge lager te zetten, zodat ik hem alsnog makkelijker haal. Begin dit jaar was 70 nu eenmaal mijn doelstelling. Daar op terugkomen is een beetje vals spelen, vind ik. Ik kijk nog wel waar ik geraak. Denk dat 60 nog wel haalbaar is! Dat is ook netjes, toch? En wie weet breek ik mijn been (liefst na de trouw en huwelijksreis dan wel, haha) en heb ik aan het einde van het jaar alsnog superveel tijd om te lezen. You never know!

For now maak ik me er alleszins niet druk meer om. Zo traag lezen als ik zelf wil. Wat een onverwachte luxe! Laat die dikke boeken nu maar komen: ik ben klaar voor ze.

thanksforreadingNEWLOOKthx

 

11 thoughts on “Fuck you, reading challenge

  1. Haha! I know the feeling. Bij mij roept dat ding ‘4 boeken achter op schema’. Ik kijk er ook niet meer naar, lees op mijn eigen tempo en weiger het ding naar omlaag te brengen want dat is vals spelen. Zelf schrijven en dan nog een boek uitbrengen in dat jaar slorpt meer tijd op dan ik dacht. Ik hoop van op vakantie een inhaalmanoeuvre te doen maar ik ga me niet forceren.

  2. Ik heb het net als jij laten varen. Andere dingen en vooral mensen krijgen nu meer aandacht en ik heb geen leesstress meer. Een win win situatie! Ennuh… Een bruiloft plannen is idd heeeel veel werk!

  3. Op hoeveel je ook uitkomt, het is nog steeds superveel hoor meid! (Mijn challenge staat op 25 en dat red ik straks netaan) En ik kan me voorstellen dat je huwelijk wat meer prioriteit krijgt 😉

    • Dat is zeker zo! Tien jaar geleden las ik misschien één boek per jaar, en dat was dan omdat het écht moest van school 😀 25 is ook al 2 per maand als je het zo bekijkt hé, dus zeker niet weinig voor een werkend, schrijvend persoon 😀

  4. Yeah! Helemaal mee eens, lekker doen :D. Ik word nog steeds geteisterd door Goodreads, maar ik ben vastbesloten om het te halen (en om de een of andere reden lees ik deze tijd van het jaar sowieso meer dan normaal). 60 boeken vind ik trouwens nog steeds heel veel, hoor! Dus je bent nog steeds een winnaar, een bikkel, een echte lezer :P.

  5. Eigenlijk doe ik mijn challenges altijd vanuit dat principe hoor. Ook al kan je het dan eigenlijk geen echte uitdaging meer noemen. Ik vul gewoon een aantal in en aan het einde van het jaar zie ik wel of ik het wel/niet behaald heb. Een beetje zoals vorig jaar toen ik een challenge had waarbij je boeken las met een kleur in de titel. Ik heb echt geen enkel boek specifiek uitgekozen met dat doel voor ogen. Dat ik niet alle kleuren gelezen heb zal dan ook niet als een verrassing komen. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s