Ik en mijn … huidige job

Kennen jullie de rubriek ‘Ik en mijn …’ nog? Hierin bundelde ik persoonlijke blogjes waarin jullie mij en mijn dagelijkse leven een beetje beter konden leren kennen. Vandaag wou ik eens wat meer vertellen over mijn job. Ik werk nu iets meer dan een jaar bij mijn huidige werkgever en doe het werk nog steeds erg graag. Kan je al raden wat ik doe? Schrijven uiteraard! 🙂

jim

Het grootste deel van mijn dag bestaat uit typen, typen en nog eens typen. Ik ben namelijk copywriter bij een communicatiebureau. Dat houdt in dat bedrijven en organisaties naar ons toe komen wanneer ze een nieuwe communicatiecampagne willen opzetten, reclamefolders nodig hebben of hun website willen pimpen (om maar een paar dingetjes te noemen – we doen natuurlijk nog véél meer!).

De klanten zijn daarbij heel uiteenlopend: van vastgoedontwikkelaars en toeristische diensten tot advocaten en overheidsinstanties/gemeentebesturen. Heel veel afwisseling dus! Daar hou ik van en dat heb ik ook nodig in mijn werk. Als je zelf ook graag schrijft maar nog niet weet wat je daar in de toekomst mee kan doen, is copywriter een goede gok. Er zijn niet superveel vaste jobs in (er wordt immers ook veel met freelancers gewerkt), maar voor schrijfgrage mensen is het toch wel een beetje een droomjob 🙂

Ikzelf heb journalistiek gestudeerd, maar eigenlijk kan iedereen met een vlotte pen en veel creativiteit copywriter worden. Je hebt ook technische copywriters die bijvoorbeeld handleidingen en productbeschrijvingen schrijven, als je niet zo heel erg creatief bent (of als opstapje naar een functie als creative copywriter) is dat ook leuk!

Wat ik zoals doe op een dag? Op mijn LinkedIn-profiel vatte ik het alvast zo samen:

 • Online copy en print copy
 • Mailings en nieuwsbrieven
 • Persberichten
 • Slogans, baselines en naamgeving
 • Blogs (zowel intern als extern)
 • Eindredactie/redigeren
 • Brochureteksten B2B en B2C
 • Contentmarketing
 • Scenario’s radio- en televisiespotjes
 • Storytelling
 • Conceptueel meedenken

En, zou jij een job als copywriter zien zitten? 🙂

thanksforreadingNEWLOOKthx

12 thoughts on “Ik en mijn … huidige job

  • Jij hebt al een freelancestatuut, toch? Dan kan je het altijd eens proberen bij opnemen in je dienstverlening en zien hoe dat gaat! 🙂 Of dat mag misschien niet zomaar … Oké geen idee hoe het werkt als je freelancet, haha 😀 Maar hé: als je blogs een indicatie zijn, kan je het volgens mij zeker en vast! 😉

 1. Zo’n leuke job! Ik zou het graag doen, aangevuld met het maken van andere content als foto’s, video’s, grafische dingetjes etc. Maar dat is misschien wat veel gevraagd XD

  • Haha, hangt er vanaf waar! 😀 Bij een klein bedrijf kan dat vast wel (ik ben ook eens ergens de social media manager, marketingassistent, copywriter en grafisch designer in één geweest) maar bij een groot bedrijf of bureau heb je natuurlijk ieder z’n taakje :-p

 2. Ooh klinkt geweldig! Ik ga deze zomer tijdelijk aan de slag als copywriter (voor 2 maand) en ben heel erg benieuwd hoe dat gaat zijn! 🙂 En verder zou ik graag gaan freelancen al moet ik nog even opzoeken hoe dat hier in België allemaal geregeld wordt enzo 😀

  • Leuk zeg, veel succes alvast! 😀 Ook bij een communicatiebureau of bij een apart bedrijf? Idd freelancen lijkt leuk qua vrijheid maar er zijn ook superveel regeltjes aan verbonden en extra werk dat erbij komt kijken, maar als je goed voorbereid bent komt dat zeker en vast goed ^^

   • Dank je! Tijdelijk bij Bongo ^^ Ik denk dat freelancen echt een uitdaging gaat worden (alleen al voor als die regeltjes en administratie) maar achja wie niet waagt.. 😀 Vast bij een communicatiebureau werken lijkt me ook de max!

   • Oh leuk, dat lijkt me ook echt een toffe job 😀 Idd, zeker en vast wie niet waagt niet wint, en het heeft ook veel voordelen! Moest ik ooit zelf eens gaan freelancen kan ik alvast bij jou terecht voor goede raad dan 😀 Good luck!

 3. Super dat je nog steeds met plezier naar het werk vertrekt. Ik ben er zelf niet echt in thuis in dit wereldje maar het lijkt me wel vrij gevarieerd te zijn dus dat is duidelijk een pluspunt.

 4. Jouw baan klinkt als mijn droombaan, al heb ik er nog geen werk in kunnen vinden. Om die reden ben ik alvast een blog begonnen voor mijn portofolio. #Moetnogheelveelleren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s