Filmrecensie: Captain America – Civil War

(Beter laat dan nooit: mijn lekker onprofessionele recensie van Civil War!)

Civil_War_Final_Poster

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Avengers assemble bitchesssss! EN ZE GAAN MET ELKAAR VECHTEN! Dit was somehow too good to be true to me – want waarom zou je allemaal leuke personages tegen elkaar willen zien vechten? Marvel beantwoordde deze nogal domme vraag met een nogal geniale film. Grappig, epic en full of feels.

Ten eerste: ik ben #TeamCap, laten we dat alvast even duidelijk maken. Jaja, Iron Man is ook best leuk, maar ik vind zijn standpunt in deze film net helemaal niet bij zijn personage passen en I dunno, Cap heeft gewoon het hart op de juiste plaats en ik snap hem helemaal. Bovendien heeft hij met Scarlet Witch, Ant-Man en Hawkeye heel wat coole mensen in zijn team zitten. Rhodey uit het andere team irriteerde me mateloos. Maar zij hadden dan weer wel Spider-Man … Hmm, moeilijke keuze toch hoor!

Even over de nieuwe Spiderman … Ik stond er aanvankelijk wat weigerachtig tegenover, omdat ik Andrew Garfield zo leuk vind. Ik bedoel, konden we hém niet gewoon houden? Maar de nieuwe acteur deed het SUPERGOED en ik vond hem een superschattige Spidy. Ik kijk er echt naar uit om hem in meer films te zien opduiken. Black Panther was ook best oké, al moest ik ermee lachen dat hij z’n eigen “geluidje” had als effect in de film, wat soms een beetje belachelijk overkwam.

Oké ik zou natuurlijk nog veel meer kunnen zeggen over deze fantastische film, maar ik ga het kort houden: Captain America for president. En natuurlijk zeker blijven zitten want de scène na de aftiteling is vrij belangrijk ditmaal (als je niet blijft zitten ben je echt een loser sorry geen genade – HET IS EEN MARVELFILM BLIJF ZITTEN EN GA UIT MIJN BEELD!).

2 thoughts on “Filmrecensie: Captain America – Civil War

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s