Auteur in de kijker: Colleen Houck

Als je nu nog niet weet dat Colleen Houck mijn favoriete auteur is, heb je ofwel niet goed opgelet ofwel heb ik het gewoonweg nog niet voldoende gezegd: COLLEEN HOUCK IS DUS MIJN FAVORIETE AUTEUR JOEEHOOEEE HALLO! Omdat velen onder jullie haar misschien niet meteen kennen, wil ik haar (en dan vooral haar boeken) even aan jullie voorstellen!

XNZWoRwvColleen Houck is de auteur van de Tiger Saga, een vierdelige reeks bestaande uit Tiger’s Curse, Tiger’s Quest, Tiger’s Voyage en Tiger’s Destiny. Dan heb je ook nog de novella Tiger’s Promise die zich afspeelt voor de vloek én zou een langverwacht vijfde deel binnen een paar jaar onze kant opkomen onder de naam Tiger’s Dream – al weet geen kat (hihi, tijger?) waarover dat gaat, want het verhaal is in deel 4 echt wel afgelopen.

Deze boeken gaan over twee prinselijke broertjes die vervloekt zijn om als tijger door het leven te gaan. Maar één meisje kan de vloek doorbreken en hun hun menselijkheid teruggeven, door met hen op queeste te gaan van Indië tot Shangri-la en verschillende magische objecten te veroveren (van een magische mango tot een magische sjaal). Indische mythologie speelt een grote rol, maar er komen ook elementen uit anderen mythologieën aan bod. Een heerlijke kruisbestuiving! Maar eerlijk is eerlijk, mijn liefde voor het type mannen dat Colleen op papier zet draagt zeker een flink steentje bij aan de obsessie. Ren of Kishan, Ren of Kishan? IK WIL ZE NOG ALTIJD ALLEBEI! Als je nog verder overtuigd wilt worden, lijstte ik in een eerder blogpost al 20 redenen op om deze boeken asap te bestellen.

Verder is Colleen nu bezig met de Reawakened-boeken, waarvan deel 1 al uit is en deel 2 deze zomer gelanceerd wordt. Ik kijk er waanzinnig hard naar uit – duh! Reawakened en Recreated kaderen zich in de Egyptische mythologie (mummy prince, yes please!) en ditmaal zijn het niet twee prinselijke broers, maar drie prinsen die als broers zijn opgevoed. Oké oké, je ziet dat Colleen wel een bepaald thema aanhoudt in haar boeken, maar dat vind ik prima: wat mij betreft heeft ze de perfecte succesformule beet om nog twintig van dit genre boeken te schrijven.

Weetjes over Colleen

  • Colleen woont in Oregon, en dat is dan ook niet toevallig de thuisbasis van hoofdpersonage Kelsey uit Tiger’s Curse.
  • Ze heeft een witte tijgerknuffel zelf zwartgeverfd, omdat ze zwarte tijgerknuffels dus nergens verkopen :-p
  • Colleen kan gebarentaal – ze was zelfs tolk voor doven en slechthorenden voor ze fulltime auteur werd!
  • Ze begon aan haar auteursdroom als een selfpublished auteurtje – hé, net als ik dus ^^

Doei, met de groetjes van Colleen en haar stuffed tigers XD

SLOWA KLUCZOWE:C.Hook

(Oké, ze lijkt een beetje een crazy cat lady in deze foto, maar geloof me: ze is de queen van mythologische avonturen, ridderlijke droomventen en überromantische driehoeksrelaties die wél leuk en meeslepend zijn zelfs als je driehoeksrelaties haat!)

 

2 thoughts on “Auteur in de kijker: Colleen Houck

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s