Ontdekt: Books in Belgium

logo

Hoera, mijn tweedehandboekenwinkeltje op het nieuwe boekenverkoopplatform Books in Belgium staat online! πŸ˜€ Dat verdiende wat mij betreft nog eens een blogje in de recent ietwat verwaarloosde categorie ‘Ontdekt’. Ik heb namelijk de indruk dat het initiatief van BiB (hΓ©, lijkt een beetje op Mijn BIEB!) nog niet superbekend is.

Tijd om daar verandering in te brengen!

Mijn winkeltje

Mijn winkelpagina bevat reeds 7 boekjes (allemaal Young Adult, duh) om uit te kiezen, maar uiteraard wordt dit aanbod regelmatig aangevuld πŸ™‚ Momenteel staan er enkel boeken waar ik Γ©cht van af wil omdat ik ze dubbel heb (meestal wegens gehandtekende exemplaren die ik inmiddels verworven heb of gewoon een domme miskoop). Zo kan ik het platform een beetje uittesten en kijken of er respons op komt. Ben benieuwd!

boekenwinkeltje

Hoe het werkt

Dat moet ik gaandeweg ook nog een beetje ontdekken! Ik ben alleszins heel benieuwd wat er gaat gebeuren als iemand een boek koopt … Als verkoper boeken toevoegen ging het alleszins allemaal erg vlot. Tot mijn verbazing zat zelfs mijn eigen TwV in hun database en moest ik dit niet handmatig toevoegen! BiB neemt 1 euro commissie op de verkochte boeken en verder kan je zelf de verzendwijze en prijs bepalen. De staat van het boek wordt netjes aangeduid met sterretjes. Looks professional en werkt makkelijk, dus ik ben voorlopig wel tevreden over dit verkoopplatform! Nu nog hopen dat ik dus effectief iets verkoop πŸ˜‰

Zijn jullie van plan gebruik te maken van Books in Belgium? Hoeveel zou je maximaal geven voor een tweedehands boek exclusief verzending?

thanksforreadingNEWLOOKthx

6 thoughts on “Ontdekt: Books in Belgium

 1. Ik heb het platform al een aantal keer in mijn Facebook feed voorbij zien komen, maar ik weet nog niet of ik het zelf ga aanmaken. Ik vraag me af of het een beetje goed loopt? Ik heb een enorme stapel boeken die ik wil verkopen, maar ben bang dat deze site nog te nieuw / te onbekend is om bekeken te worden door veel potentiele kopers. Misschien ga ik de boeken daarom toch eerst in een Facebook groep aanbieden..

 2. Wat een tof idee! Ik ben een beetje huiverig voor 2dehands boeken die ik niet eerst ‘in het echt’ kan zien, maar vind het platform zeker goed bedacht.

 3. Hoi Vanessa, bedankt voor je superleuk blogartikel, fijn om lezen!

  @Marcia: we zijn nu een vijftal weken gelanceerd en inderdaad dus pas geboren! Maar zoals je misschien wel weet wordt een baby groot voor je ‘t weet πŸ™‚ We zetten nu vooral in op uitbreiding van het aanbod en verder verbeteren van het platform. We krijgen nu toch al heel wat tractie (+20.000 bezoekers per maand), en komende maanden bouwen we onze marketing verder uit!

  @Story Addict: elk boek heeft een staatbeschrijving van de verkoper. Je kan de koper hier op voorhand nog een extra vraag over stellen indien nodig. Je kan er ook voor kiezen het boek thuis af te halen en te betalen (kijken voor kopen). Toch online aankopen met verzending? Geen probleem, er zijn verschillende stimulansen voor de verkoper om een zo goed mogelijke beschrijving van de staat op te geven: Books in Belgium regelt het online betalingsverkeer, er is een retourbeleid, de koper kan een beoordeling van de verkoper opgeven.

  Overigens hebben we ook altijd oren naar de feedback van gebruikers, zo kunnen we het platform blijven verbeteren!

  Groetjes van Books in Belgium πŸ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s