Currently listening

Muziek komt en gaat in vlagen bij mij. Soms luister ik een maand amper muziek, dan weer ben ik verslaafd aan enkele nummers of zet ik een bepaalde playlist op repeat. Na een hardnekkige Panic! at the Disco en Fallout Boy revival (die nog steeds gaande is hoor, tijdloze geweldige bands) zit ik nu weer even in een andere zone. Dit zijn de nummers waar ik momenteel het meest naar luister!

Follow your arrow & Biscuits van Kacey Musgraves
Oké, deze nummers zijn een klein beetje fout. Ten eerste omdat het country is (ik kwam erop terecht via oude Taylor Swift-songs op YouTube, should you be wondering), ten tweede omdat ze drugs promoten. Maar verdorie, wat zijn ze allebei catchy! Van ‘Make lots of noise, kiss of lots of boys or kiss lots of girls if that’s something you’re into’ tot ‘Mind your own biscuits and life will be gravy’ zitten deze liedjes vol met country-wijsheden die een beetje stouter zijn dan we het van het genre gewend zijn. Ik stel wel voor dat je eerst de nummers luistert en dan pas de clips kijkt want de kwaliteit daarvan kan je luisterervaring al bij voorbaat verbrodden. Kacey is nog niet zo vlot met de camera, vind ik. Maar soit, een mooie stem en vrij originele lyrics met catchy refreintjes heeft ze dan weer wél beet.


If you ever want to fall in love – James Bay
Oooooh wat ben ik momenteel verliefd op dit nummer! Ik hoorde het eens ‘en passant’ op de radio en na het een keertje te hebben opgezocht op YouTube staat het zowat op repeat. Ik hou van zijn stem (James Morrison maar dan wat ‘zachter’ – ik vind Morrison nog nét iets leuker by the way maar soit) en iets in de lyrics geeft me een speciaal gevoel. Altijd als ik ernaar luister voel ik me voor de één of andere reden alsof ik de heldin in een chickflick ben! Alsof de zanger aan mijn deur staat zoals de aanbidder van Keira Knightley in Love Actually. En dan is zeker geen fout gevoel 😉
Lion’s Roar, Emmy Lou & Wolf van First Aid Kit
De dames van First Aid Kit ken je misschien van hun grote radiohit ‘Silver lining’ (gotta keep on keeping on/I won’t take the easy road), maar ze hebben nog heel wat andere betoverende girly folk-nummers. Mijn drie favorietjes speel ik doorgaans allemaal na elkaar af. Oh, dit is trouwens ook primaaaa ‘mood’-muziek om bij te schrijven! Althans, voor mij 😉 Een beetje zweverig maar tegelijkertijd ook heel sterk. Hopelijk schoppen deze songs het ook nog eens tot op de radio!Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s