Boekendingen die ik niet snap

Opgepast, possible unpopular opinions ahead 😀 Neem deze post dus vooral niet te serieus en trek het je absoluut niet aan als jij wél helemaal holderdebolder bent van één van deze dingen.

giphy (2)

Funko’s

Ik vind ze helemaal niet mooi (nope, zelfs geen klein beetje) en bovendien geldverspilling. Dat geld besteed ik echt veel liever aan een boek of iets anders nuttigs dan zo’n – sorry voor de fans – kinderachtig popje dat alleen maar staat plaats in te nemen in je huis. Is me op 26-jarige leeftijd nét een stapje te ver en ik denk dat mijn omgeving ook wel echt zoiets zou hebben van “you’ve crossed a line”. 😀 (Oké, de ingekaderde Twilight-poster langs mijn bureau is er misschien ook al over, I confess …)

Boekenleggers

Sommige mensen hechten echt superveel belang aan hun boekenleggers. Het feit dat heel wat lezers daadwerkelijk géld betalen (zuurverdiende centjes!) voor een hele collectie bladwijzers is voor mij een beetje ‘huh?’. De enige boekenleggers die ik ooit gekocht heb, waren er 2 van Zon en Maan (jonge artiesten/coole blogmensjes steunen hoera!) en ooit eens een metalen exemplaar als souvenier omdat ik toch echt wel een souvenier wou kopen :-p Leuk hoor, een mooie boekenlegger, maar voor mij is zo’n Boomerang-kaartje uit de Kinepolis of een gratis exemplaar van TBD echt meer dan genoeg. Die metalen gebruik ik overigens nooit (niet handig). Zo’n gebreid gedoe of eentje met voetjes zoals nu hip is, zou ik praktisch al helemaal niet zien zitten!

Meerdere edities van hetzelfde boek

“Ik heb ze al als paperback, zou ik ze ook als hardback kopen?” Ik wil dan eigenlijk heel hard ‘neen, waarom wel?’ antwoorden, maar goed, deze mensen zijn wel die hard in het steunen van de boekenindustrie en da’s ook mooi 😀 Toch vind ik het geldverspilling om een hele serie in een andere editie of uitvoering aan te schaffen. Ik moet bekennen dan ik het eerste Twilight-boek ook in de white edition heb (met de rode randen) omdat ik die voor 6 eurootjes echt niet kon laten liggen, maar verder dan dat ga ik er niet mee. Ebooks hebben maar ook de papieren versie kopen is dan weer wél logisch!

thanksforreadingNEWLOOKthx

30 thoughts on “Boekendingen die ik niet snap

 1. Ik doe al deze dingen! Oké het kopen van meerdere edities niet zo vaak. Heel soms als ik echt iets heel speciaals tegen kom. Heb laatst wel de paperback versies van Throne of glass verkocht en de hardcover edities gekocht. Wat betreft de funko pops dat is inderdaad een kwestie van smaak. Maar wat andere daar van vinden interesseert me serieus niet! Sommigen mensen verzamelen postzegels, ik verzamel funko’s get over it is mijn mening daar over.

  • Inderdaad, gelukkig mag je nog lekker exact doen wat je wilt 😀 Kan me wel voorstellen dat het verslavend is en dat je al snel met een hele collectie Funko’s komt te zitten 😀 (Maar misschien toch maar goed dat ik die popjes niet zo leuk vind, anders nog een groter gat in mijn portefeuille …)

 2. Meerdere edities van hetzelfde boek snap ik ook niet echt. Zelfs als je je oude edities bijvoorbeeld verkoopt, ben je waarschijnlijk geld kwijt aan boeken kopen die je al hebt. Aan niets dus, eigenlijk. Funko’s spaar ik niet, ik heb er nog nooit eentje in mijn handen gehad. Sommige vind ik wel schattig, maar als ik er een zou hebben zou ik echt denken: Waaróm heb ik hem gekocht. Krijgen lijkt me wel grappig, maar daar zou het bij blijven. Ik heb een hele hoop boekenleggers. 60% kon ik gratis pakken uit de boekhandel, en dan stond er een leuk boek op ofzo, en 40% heb ik gekregen. Ik heb er nog nooit eentje gekocht, haha!

 3. Haha ik denk over de meeste dingen ook wel zo! Ik spaar geen funko’s, maar ik vind ze wel schattig opzich. En inderdaad, waarom zou je van het zelfde boek een paar hebben? I mean, why? Boekenleggers vind ik dan wel weer leuk om te krijgen maar zelf geef ik geen geld daaraan uit 😀

 4. Meerdere edities snap ik alleen als je bijv. Harry Potter in het Nederlands en Engels wil hebben. Verder vind ik het ook niet zo nodig. Ik moest trouwens echt even nadenken, geen idee wat Funko’s waren.

  • Oh ja verschillende talen vind ik ook zeker kunnen hoor! Zo heb ik ook wel een paar gevalletjes in de kast staan. Maar gewoon puur andere cover denk ik soms: why :-p Dan hou je toch best de mooiste en verkoop je de anderen!

 5. Boekenleggers en funko’s snap ik ook niet altijd. Gebruik gewoon wat het dichtst bij me is als boekenlegger, ook al heb ik er tig op mijn kamer rondslingeren.
  Funko’s… sommige zijn wel schattig, maar niet leuk genoeg om ook een verzameling te beginnen.
  Verschillende edities snap ik nog wel. Van sommige boeken heb ik het e-book, maar daar zou ik nog graag de fysieke versie van willen hebben, om ermee te pronken. Of omdat ik verschillende edities heb, wat ik verschrikkelijk vind, zou ik ook nog kiezen om nogmaals de boeken aan te schaffen, maar dan allemaal met dezelfde voorkant. De andere boeken zou ik dan wel wegdoen.

  • Ik kan ook echt alles als boekenlegger gebruiker! Recuutjes zelfs, als de nood hoog is 😀 Oh ja een ebook en fysieke versie vind ik ook erg logisch hoor! Maar bv paperback/hardback ofzo, nou ja, zoals je zegt: hou de mooiste of die wat matchen en verkoop de rest :-p

 6. Haha geweldig 😀 Al ben ik stiekem wel één van die mensen die boeken soms in meerdere edities koopt. Een Nederlandstalige paperback van ‘Lolita’ van Nabokov, en dan de hardcover in het Engels. En dan een andere Nederlandstalige paperback, omdat ik die nieuwe mooier vond haha, jep we zijn een tikkeltje oppervlakkig op dat gebied :p

 7. Dat is het leuke aan boekenblogs hé. Zoveel verschillende mensen en evenveel verschillende meningen. Ik vind het zelf ook jammer dat de Funko Dolls zo kostelijk zijn maar sommige wil ik erg graag hebben. Tja, jong van geest zeker. 😉 Zelf heb ik ook een vrij uitgebreide verzameling bladwijzers. Veel daarvan komen gewoon van TBD, andere maakte ik zelf en sommige kreeg ik cadeau. Het grappige is dat ik vaak dezelfde bladwijzer gebruik.

  • Zeker en vast! Héél veel mensen zijn verdold op Funko’s dus het is puur een kwestie van smaak, maar ik was wel eens benieuwd of er nog mensjes mijn gedachtegang volgden :-p Zelfgemaakte bladwijzers zijn sowieso cool! Alleen geld uitgeven eraan vind ik dus een beetje zonde, want tel het op en je hebt een nieuw boek! Achja voor mij zijn die dingen gewoon niet zo belangrijk I guess, ieder zijn ding ^^

 8. Ahhh ik kan me zo goed in de eerste en derde vinden! Ik dacht serieus dat ik de enige was die Funko’s niet leuk vind haha, maar blijkbaar ben ik niet alleen! Boekenleggers vind ik dan wel weer heel leuk, want die koop ik op elke vakantiebestemming als souvernir. En meerdere versies van één boek??? Why?? Je kan je geld beter aan een nieuw boek besteden. 🙂

  • Ik dacht dus ook dat ik de enige was, daarmee wou ik het eens in de groep gooien en horen wat jullie denken 😀 Leuke reacties so far, en veel verschillende meningen (altijd tof!). Inderdaad als souvenir heb ik me er ook al toe laten verleiden … Wel leuk om er dan één uit elk land te hebben ofzo ^^

 9. Meerdere edities zijn bij mij alleen het geval als ik boeken oorspronkelijk in het Engels heb gekocht en die dan later in het Nederlands ook aankoop. De reden is omdat mijn mama ook fantasy leest, maar geen Engels. Zo heb ik in het midden van de Twilight hype van mijn nichten de boxset in het Engels gekregen toen ze naar New York gingen. Ook het laatste deel van de Inheritance reeks heb ik zowel in het Engels als in het Nederlands. Maar voor de rest… Geen dubbele titels in mijn boekenkast 🙂

 10. Ik heb zelf alleen dubbele exemplaren van mijn Harry Potter boeken (Nederlands en Engels) en van The Hobbit omdat eentje gesigneerd is en ik bang ben dat ik die kwijt raak als ik ermee ga reizen ofzo. En ik heb een tijdje terug een boekenlegger gekocht met Scarlet Witch erop, wat mijn favoriete Marvel personage is, maar verder heb ik ook bijna alleen gratis dingen.. ^^

 11. Het kopen van meerdere edities heb ik tot nog toe pas 1x gedaan met een boek van Cassandra Clare omdat ik graag die special first edition wilde waar een extra brief in zat wat in mijn eigen boek niet zat. En ik wil dit ook nog doen met de throne of glass serie van Sarah J. Maas omdat ik ze gewoon ontzettend graag in hardcover wil en ze nu in paperback heb. Maar 2 van de 4 paperbacks zijn gesigneerd dus die ga ik dan echt niet weg doen.. In dat geval zit ik straks dus met twee edities hihi maar dan kan ik fijn afwisselen met lezen 😀 Dus ik doe dat alleen met boeken van auteurs waar ik echt gek van ben. Zo heb ik bv. van Clare alles in hardcover, oude edities, maar vind ik de nieuwe paperback boxen met die rug tekeningen zo ontzettend MOOI dat ik die ook echt nog een keer erbij wil kopen. Aangezien ik deze boeken echt gigantisch vaak herlees, loont het zich voor mij wel. Ik kan dan afwisselen, dus slijten de boeken ook minder snel hahahaha 😉

  En ja, funko’s kopen; check, ik ben schuldig. Ik vind de poppetjes gewoon hartstikke leuk om op de kasten te zetten bij de boeken. Zelfde als dat mensen beeldjes sparen van eenhoorns, elfjes, postzegels of weet ik wat. Zo heeft ieder zijn eigen ding xD

  En mijn grootste verslaving is dan toch wel boekenleggers! hahahaha
  Ik vind het geweldig om elke keer een andere boekenlegger uit te kunnen kiezen als ik aan een nieuw boek begin. En ook om geld uit te geven aan ‘speciale’ boekenleggers die matchen bij mijn favoriete boeken. Zo heb ik 2 leren Vampire academy boekenleggers en een leren boekenlegger met een quote van Cassandra Clare. Ik maak er ook genoeg zelf, maar ik koop dus ook veel. Via aliexpress bv. of etsy. Vind het geweldig om zoveel verschillende soorten te hebben en telkens te kunnen kiezen. Van magnetische leggers tot staafjes tot aan gelamineerde leggers.

  Ik ben stiekem gewoon echt zo iemand wat materieel ingesteld is. Zo ben ik al van jongs af aan en dat uit zich in de gekste dingen haha. Ik ben gewoon een verzamelaar. Vind het gewoon heerlijk om al die spulletjes op mijn kasten te zien staan hihi..
  Ik snap ook zeker dat mensen denken van; wat een zonde geld, daar kun je bv. ook boeken voor kopen of dit of dat. Maar ik denk dat iedereen zijn eigen dingen wel heeft waar ze geld aan uitgeven bv. of tijd in steken waar een ander van zou zeggen; nope, niks voor mij.

 12. De dubbele edities die ik heb zijn voornamelijk zo gekomen door de taal. Dan wilde ik het boek gewoon ook in het Nederlands hebben. En tja.. ik heb een zwak voor funko’s. Ik vind ze wel cute.

 13. Ik ben het 100% met je eens. Ik heb geen funko’s, verzamel geen boekenleggers en koop boeken slechts één keer. Ik ben bovendien geen fan van merchandising omtrent boeken en geef mijn geld liever uit aan de boeken zelf 😉

 14. I agree! Behalve de Funko-pops: die vind ik zo lelijk dat ze geweldig zijn 😀 ik heb ze zelf niet (daarvoor vind ik ze te duur), maar snap wel dat mensen ze leuk vinden. Boekenleggers zijn handig, maar alles kan in mijn beleving als boekenlegger gebruikt worden (en dat is hier dus ook veel :p). Dubbele edities doe ik zelf ook niet aan, maar zou ik wel snappen in het geval van een vertaling (maar niet enkel kaft ofzo)

 15. […] Boekendingen die ik niet snap – Mijn Bieb Ik vind het leuk dat elke blogger zijn eigen mening en een persoonlijke invalshoek heeft. De ene vindt een boek geweldig terwijl een ander er niets aan vindt. Datzelfde telt voor andere boek-gerelateerde zaken en Vanessa toont in dit lijstje degene die zij niet snapt. […]

 16. Eerlijk, ik had nog nooit van Funko gehoord (dus ben ik het eerst even gaan opzoeken). Ik zou dit zelf nooit kopen precies. Mooie boekenleggers zijn er die ik meestal krijg (bv. als vakantiesouvenir of ééntje dat ik eens kreeg voor moederdag toen dochterlief nog op de lagere school zat – die koester ik). Ik probeer nu zelf boekenleggers te haken (niet makkelijk) maar er massa’s geld aan uitgeven, nope. Als ik de keuze heb tussen een boek als paperback of datzelfde boek met hard cover of special edition dan liever één van die laatsten, maar verschillende edities van hetzelfde boek opnieuw nope. Leuke blogpost, graag komen lezen :-).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s