Filmrecensie Allegiant in bulletpoints ***

Het nieuwe hoofdstuk van ‘Gekochte Dagen’ is verplaatst naar volgende week, zodat ik mijn recensie van Allegiant met jullie kan delen vandaag! Woensdagavond ging ik hiervoor immers naar de cinema in mijn hometown. Too lazy to write an actual movie review – dus ik doe het even in bulletpoints 😀

divergent0002

 • Wat haat ik die eerste outfit van Tris toch, echt zo onflatterend op haar lichaam (dat vieze mouwloze vestje met die rits, bedoel ik dan – blegh). THANK GOD IT BURNS! Eigenlijk vond ik haar styling dooruit de film storend slecht afgestemd op haar lichaamstype. Het zat precies allemaal niet natuurlijk om haar lichaam of zo.
 • Mijn vriend ergerde zich aan hoe zwaar Four de hele tijd ademde, en daardoor ging ik er natuurlijk ook extra op letten. En inderdaad. Tja, misschien heeft die arme Tobias Eaton gewoon astma?
 • Soms in de buitenwereld leek de achtergrond superfake. The green screen is strong in this one!
 • Ik weet niet of ik dit ook een saaie film zou gevonden hebben als ik het boek niet gelezen had, maar zoals het er nu voor stond heb ik me dus sierlijk verveeld in de cinema. Wat duurde die film ook nodeloos LANG voor een gesplitst boek! Ze hadden de scenes tenminste wat korter kunnen monteren, want nu waren er écht veel snurkmomentjes.
 • Er werd naar mijn gevoel weinig gebruik gemaakt van een soundtrack, wat ik jammer vond, want in film één was dit net één van de leukste dingen. (I need you als ze down the zipline gaan blijft een leuke scene!)
 • Die travel bubble dingen waren echt BELACHELIJK. Schaam je special effects guy, schaam je. Ook toen Tris leek te stikken in die reinigingsmodule had ik een serieus wtf-momentje.
 • Ze hielden wel van de kleur oranje in deze film, hé.
 • Die personal drone thingies in het algemeen vond ik dan weer wel cool en relatief realistisch als toekomstige uitvinding. MAAR DIE BUBBELS DUS ECHT NIET.
 • Evelyn ziet er nog steeds eerder uit als de oudere zus van Four dan zijn moeder. So awkward.
 • Eigenlijk wel tof dat deze film altijd heel betrouwbaar uitziende acteurs kiest voor de rollen van de slechterikken, zoals vroeger dus Kate Winslet en nu Jeff Daniels. Dat voegt wel iets van diepgang en verrassing toe aan de verfilming.
 • Na deze film moet je het toch met mij eens zijn dat Tris en Four echt geen geweldig koppel zijn – ja toch, ja tochhhh? Dat vind ik overigens zowel in de boeken als de films, dus ik ben tenminste consistent in mijn niet-fangirling voor deze YA-romance.
 • Ik vond die bullfrog ruimtetuigen wel grappig, somehow. En de witte leek op een dolfijn! Or was that just me …
 • Tris haar haar was wel erg snel weer blond en zwierderig na die bloedregenshizzle, hé? Is Four misschien stiekem kapper?
 • Caleb, ik haat u. Zelfs al word je door een leuke acteur gespeeld, ik haat u bloed!
 • Matthew was wel schattig op een soort van ‘misschien ben ik een seriemoordenaar’-manier. En de acteur z’n achternaam is Skarsgärd, broertje/zoon van … ?
 • Nita haatte ik in de boeken, hier ergerde ik me alleen aan hoe traag ze sprak (ze deden duidelijk echt ALLES om deze filmduur te rekken!) , verder vond ik haar wel oké.
 • Ik heb geen idee wat er nog in deel 2 gaat gebeuren eigenlijk behalve dan het ‘Am I done yet’-drama, you know what I’m talking about.
 • Oh Peter, we love to hate you. In tegenstelling tot Caleb, die ik, zoals hierboven vermeld, gewoon haat.

thanksforreadingNEWLOOKthx

11 thoughts on “Filmrecensie Allegiant in bulletpoints ***

 1. Wel grappig om te lezen al ga ik me nu waarschijnlijk nog meer focussen op al die zaken wanneer ik de film ga zien. Veel kans dat dit niet in de cinema is dus misschien is het minder ergerlijk op het kleine scherm. 🙂

 2. Ik vond het boek echt afschuwelijk, maar ik vond Insurgent ook beter dan het boek, dus wie weet. iig niet in de bioscoop, daarvoor heb ik er te weinig vertrouwen in. En ik weet zeker dat ik op de ademhaling ga letten. Onvermijdelijk, haha!

 3. Oh god, ik weet nu al dat ik continu op Theo zijn ademhaling ga letten, hahahaha. Maar on another note: hij is wel weer leuk voor het oog. Compenseert!

 4. Moet het boek nog lezen, maar andere boeken krijgen om de een of andere reden steeds voorrang. Ik wil eerst de boeken lezen voor ik een film zie :p Trouwens best helder zo, in bulletpoints 😀

 5. Wat een review xD !! Ik zat heel de tijd met een smile op m’n gezicht terwijl ik de film nog niet eens zag! Maar ben niet zo happig op de film… Insurgent vond ik maar niets.

 6. Ik vind Miles Teller echt een geweldige acteur. The guy we love to hate! Verder was ik teleurgesteld dat het in twee delen gesplitst was, want volgens mij had het hele boek makkelijk in 1 film gekund. Jammer!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s