Schrijfplanning: de realiteit

0101CarrieSJP

In oktober (wauw, is het echt al zo lang geleden?) postte ik deze blogpost waarin ik mijn schrijfplanning voor de komende maanden uit de doeken deed. Het goede aan je schrijfplanning online smijten, is dat je geneigd bent je eraan te houden omdat het al ergens publiekelijk zwart-op-wit te lezen staat. Het probleem met je schrijfplanning online smijten, is dat je die net even publiekelijk moet wijzigen wanneer blijkt dat je de plannen totaal niet waar kan maken :-p Kan je al raden waarover deze blogpost gaat?

Juist ja, van mijn oorspronkelijke planning blijft niet veel meer over 😀

 • Ik plande in oktober 2015 om het proeflezen van een collega-auteur af te ronden: dat is gelukkig wel gelukt!
 • In november 2015 hoopte ik mijn chicklit af te werken, dat is uiteindelijk pas in januari gelukt. Nou ja, het is alleszins wel AF 😀 Nu alleen nog tienduizend jaar redigeren (IK HAAT REDIGEREN) en we komen er wel … soort van … hoop ik …
 • In december 2015 en januari 2016 hoopte ik Hart van Robijn te redigeren HAHAHA laat me niet lachen. Dat heb ik dus helemaal niet gedaan. Wat is Hart van Robijn ook al weer? Oeps. In plaats daarvan werkte ik in die maanden dus mijn chicklit af.
 • In februari 2016 plande ik Hart van Robijn te publiceren 😦 Dat is helaas absoluut niet gelukt, en eerlijk gezegd staat het ook niet meer op de planning … Moesten er een paar lieve mensen daar naar uit gekeken hebben: sorry, ik vrees dat dit project wegens tijdsgebrek een stille dood gaat sterven 😦
 • Van maart tot december 2016 zou ik dan deel 3 van de Vleugels Trilogie schrijven, redigeren en publiceren. Het goede nieuws is dat ik daar inmiddels al aan begonnen ben (hoera, ik loop een millimeter voor op schema)! Al kost het redigeren van mijn chicklit tussendoor ook veel tijd en energie … Ik hoop dat ik deze twee projecten kan realiseren want het zijn de boeken die me het dichtste bij het hart liggen momenteel!

Kortom: ik maak nooit meer een schrijfplanning, want ik hou me er toch niet aan 😀

thanksforreadingNEWLOOKthx

7 thoughts on “Schrijfplanning: de realiteit

 1. Nee Vanessa, Hart van Robijn gaat zeker geen stille dood sterven! Het mag best op je plank liggen om te verstoffen, maar uit eindelijk moet je hem echt weer oppakken en publiceren, want hij is zo leuk! Verder ben je trouwens super goed bezig, ik ben trots op je! Ik kijk uit naar je chicklit! ❤

  • Aww dankjewel, dat is echt superlief! ❤ Ik hoop zo hard dat ik er ooit nog eens wat mee kan, maar momenteel is Hart van Robijn er te veel aan, hoe jammer dat ook is 😦 Maar ik zal jullie proefleesverslagjes zeker nog eens herlezen als ik weer eens wat tijd heb en door jullie enthousiasme ben ik dan hopelijk weer helemaal gemotiveerd om er ook met dat verhaal voor te gaan! Dankje voor de lieve woorden in tussentijd ^^

 2. Het is ergens erg dat ik mezelf hier in herken, niet? Mijn laatste echte schrijfsessie is geleden van eind december… Want in januari was het dan even bekomen van de feestdagen hangover, Winter Storm van Storm Publishers, opnieuw opzoek naar een mogelijke uitgever en natuurlijk de start van mijn blog. Februari is dan begonnen met het geweldige nieuws dat er inderdaad een uitgever geïnteresseerd was waarop al het geregel op dat vlak begon.
  Maar je hebt gelijk, we komen er uiteindelijk wel. Traag is ook een vorm van vooruitgaan 😉

  • Fijn dat ik niet de enige ben 😀 Voor jou zal het wel helemaal een wervelwind zijn met publicatieplannen enzo! Jammer dat we tussen dat alles door dan net weiniger tijd kunnen maken voor hetgeen we het liefst doen, en da’s gewoon schrijven! Succes nog!

   • Ja, het is best druk… Maar aan de andere kant natuurlijk ook leuk en spannend. Toch blijft de drang van het schrijven aan iets nieuws altijd in mijn achterhoofd zoemen met als gevolg dat je om 3 uur ‘s morgens soms nog steeds voor je laptop zit ^^;

 3. Ahum, Hart van Robijn gaat er komen! Dat hoop en denk ik echt! Ik kijk heel erg uit naar deel 3 van onze engeltjes, haha! Maar richt je ook op je Chicklit, want daar ben je zo enthousiast over…. Heel veel succes!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s