Red Queen (Victoria Aveyard) *****

22328546Het lijkt mijn grootste probleem te zijn momenteel: dat ik het schrijven van recensies uitstel tot ik twee boeken verder zit! Deed ik vroeger nochtans nooit: de recensie moest uitgetypt zijn alvorens ik aan het volgende boek begon. Maar ja, luiheid – en te veel andere dingen die mijn aandacht opeisen – heeft me weer z’n slachtoffer gemaakt. Dussss een dikke week na datum probeer ik er nog het beste van te maken 😀

Red Queen was immers een fantastisch boek! De eerste paar zinnen leek ik me een tikje aan het taalgebruik of de schrijfstijl of zo te storen (er was iets dat ‘wrong’) maar eenmaal ik erin zal smolt die klacht weg als sneeuw voor de zon en wist ik absoluut niet meer waar ik me aanvankelijk aan stoorde. Het verhaal is namelijk een wervelwind van awesomeness, en bevat ALLES – JA ALLES – wat je wilt van een YA-boek. Dat er op de flaptekst het lokkertje ‘A clever blend of The Hunger Games, The Selection, Divergent and Graceling’ staat is voor één keertje echt terecht.

De wereldopbouw in dit boek is ronduit episch. Zelden kom je nog zo’n goed uitgebouwde wereld tegen! Vuur en As kwam in de buurt, maar is veel duisterder. Deze wereld has it all: the grit and the glamour. Dat contrast tussen het leven van de Reds en de Silvers is heerlijk. Hun brede waaier aan krachten zorgt ervoor dat bijna alles mogelijk is in deze wereld. Hierdoor heeft de auteur voldoende kansen om je te verrassen, en hoewel sommige wendingen (zoals me voorspeld was) wel voorspelbaar zijn voor een doorwinterde YA-lezer, was ik soms evenzeer helemaal aan het kwijlen over de onverwachte momentjes. (SPOILER ALERT: Dat moment dat G’s handen gebroken worden is echt neeeeeeeeeeeeeeee). Maar oké, de “grote plottwist” zie je dan weer wel mijlenver aankomen. Toch vond ik dat helemaal niet erg en leefde ik nog steeds erg mee met Mare.

De personages komen allemaal goed tot leven en let me tell you, de mannen in dit boek zijn uitstekend hoor. Al vond ik dat sommige personagenamen wel wat lastig lazen.

Verder misschien wel nog even meegeven dat Red Queen niet was wat ik ervan verwacht had. Somehow had ik me bij de cover eerder aan een medieval setting zoals die van de wereld van Graceling verwacht. Dat de mensen dus elektriciteit enzo hadden vond ik heel verrassend.

Conclusie: een dikke vette aanrader! Koop Red Queen op bol.com!

thanksforreadingNEWLOOKthx

11 thoughts on “Red Queen (Victoria Aveyard) *****

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s