Over lievelingsboeken en dé trouwjurk

Bride-reading-books-9

Wedding dress shoppen … Is dat nu ‘a dream come true’ of niet? Enkele maanden geleden ervoer ik voor het eerst wat die fameuze jurkenjacht nu precies inhield, en de experience zelf was nu niet echt “wauw”. Niet zoals gedroomd of zoals op televisie in ‘Say yes to the dress’, alleszins. Een jurk heb ik inmiddels wél gevonden (jeeeuuuuujh :D) en tegelijkertijd kwam er ook een vergelijking in me op tussen geweldige boeken en geweldig mooie bruidsjurken …

Er zijn heel veel mooie bruidsjurken op de wereld, net zoals er heel veel fantastische boeken bestaan. Ik geef best wel een groot percentage van mijn gelezen boeken 5 sterren. Te veel denk ik soms. Zo ook waren sommige jurken die ik paste ronduit subliem. Allemaal mooi. Ja die vorige ook hoor. En die daar. En deze. Maar toch kreeg ik er niet dat “gevoel” bij. Zelfs niet als ze alles hadden wat ik dacht te willen in een jurk.

Leesgewijs gaf ik dit jaar voorlopig al 5 sterretjes aan De Fixer (eigenlijk 4,5 maar naar boven afgerond) en Red Queen (jah, echt wel de volle 5!!!). Toch zijn deze boeken voor mijn geen favoriet zoals Tiger’s Curse en The Host dat zijn.

Begin je de vergelijking tussen dé huwelijksjurk en hét lievelingsboek te zien?

Je past en je past en je past. In de stijl die je wilt, ongeveer, dus daaraan ligt het niet. Met boeken precies idem (je leest wellicht binnen je favoriete genre). Toch kan je er niet altijd je vinger op leggen waarom één vijfsterren boek nu “DIT IS MIJN FUCKING LIEVELINGSBOEK OMG” is en een ander vijfsterrenboek gewoon “ja, wauw, geweldig”.

Je moet gewoon een boek vinden dat je ‘past’. Een jurk die je past. En dan voel je wel of dat ‘m is of niet. Ja, echt waar. Dat gevoel bestaat – net zoals bij lievelingsboeken.

thanksforreadingNEWLOOKthx

11 thoughts on “Over lievelingsboeken en dé trouwjurk

  1. Nou, je maakt me nu wel heel heel heel nieuwsgierig naar je trouwjurk. Leuke vergelijking met je lievelingsboeken, met The Host ben ik het helemaal eens, wat heb ik gesmuld van dat boek. Misschien maar weer eens herlezen.

  2. Leuk dat je alvast de jurk hebt gevonden die je een goed gevoel geeft. Ik herken de vergelijking trouwens ook. Daarom ben ik ook geen fan van de sterrenbeoordeling. Die zeggen op zich zo weinig. Ik geef zelf niet makkelijk vijf sterren, maar tussen de boeken die dat aantal wel krijgen zitten er toch nog steeds grote verschillen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s