Deze auteurs moet je volgen op Twitter

auteurs

Klaar voor een dosis hilariteit op schrijversmaat in je Twitter-feed? Auteurs die zich in 140 karakters (soon to be 10K, maar dat ter zijde) supergrappig en eerlijk uitlaten over hun alledaagse leef- en schrijfactiviteiten, hun onzekerheden en komische avonturen? Dit is mijn top 3 grappigste schrijvers onder de vleugels van het blauwe tweettweetvogeltje!

PS: Achter de namen zitten direct links naar hun Twitter-accounts, zodat je hen ook meteen kan volgen moest dat nog niet zo zijn!

  1. Lauren DeStefano: Deze schrijfster kennen jullie natuurlijk van de Vrees/Wither-boeken. Daarna heeft ze ook nog enkele middlegrade-boeken geschreven als ik het goed heb. Hoe dan ook vind ik Lauren ronduit hilarisch. Ze deelt haar herkenbare onzekerheden op zo’n manier dat je wel moet op het ‘hartje’ klikken. Echt voor 100% dé grappigste auteur op Twitter.
  2. Maggie Stiefvater: Ook Maggie kennen de meeste YA-lezers wel. Je zou het op basis van haar boeken zoals de Scorpio Races en Shiver misschien niet echt zeggen (althans, ik vind ze niet grappig) maar deze auteur kan soms ook wel echt supergrappige droge tweets de wereld insturen. En daarvoor ben ik toch een tikje meer van fan haar dan puur vanwege haar schrijftalent!
  3. Lisette Jonkman: Hé hé hé, ook op eigen bodem (nu ja, ik tel Nederland maar even tot “eigen bodem” haha) hebben we funny tweeters hoor! Wat mij betreft spant chicklit queen Lisette Jonkman daar het kroontje. Haar tweets en instagramfoto’s zijn het zeker en vast waard te volgen want ze doen je glimlachen, zijn vaak snugger gevonden en ook oh zo herkenbaar!


lauren2maggie

lisette

Verder een eervolle vermelding voor Kiersten White (Paranormalcy) en Elsbeth Witt (Barista!) omdat hun tweets me ook al meermaals met een smile op het like-hartje deden klikken 🙂

thanksforreadingNEWLOOKthx

10 thoughts on “Deze auteurs moet je volgen op Twitter

  1. Bij de titel van dit artikel moest ik echt meteen aan Lauren Destefano denken! Ik volg haar ook op twitter en vind haar tweets echt hilarisch 😀

  2. Ik kom eigenlijk maar heel af en toe op Twitter en meestal is er dan zoveel verschenen sinds mijn laatste bezoekje dat ik het niet allemaal kan bijhouden. Gelukkig was ik wel aanwezig tijdens #vraaghetdeboekblogger. Nu ik weet dat er een tweede sessie komt zal ik ook mijn uiterste best doen om die niet te vergeten.

  3. Deze schrijvers volg ik allemaal nog niet (met name omdat ik de boeken niet heb gelezen haha). Zelf vind ik de tweets van Victoria Schwab echt geniaal, een aanrader van mijn kant 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s