Endure (Need #4) Carrie Jones ***

9915707Need (deel 1 van deze 4-delige reeks geschreven door Carrie Jones) kocht ik ooit eens op het Boekenfestijn voor een spreekwoordelijke appel en ei. Na deel 2 en 3 als ebook gelezen te hebben, was nu het laatste deel, Endure (Need #4 dus) in paperback aan de beurt. Hoewel ik het eerste boek ooit maar liefst 5 sterretjes gaf, was de grote finale een beetje teleurstellend … Deels weer wél helemaal wat ik gewend ben van deze toffe auteur, deels ‘haast en spoed is zelden goed’.

Ik had immers – zoals ik dat eigenlijk best vaak heb met eindes en laatste delen (ja, ook die van mezelf) – het gevoel alsof het allemaal superhaastig gebeurde. Ook voelde ik me echt niet fijn bij de romantische ontwikkelingen. Die gingen immers niet de kant op die ik gehoopt/verwacht had. Nooit leuk, hé :-p Ik herinnerde me bovendien bitter weinig van de middelste 2 delen, terwijl de personages me wel haarscherp waren bijgebleven. Een beetje een wazige leeservaring dit, dus.

Conclusie: bij dit saga (deze saga?) heb ik een beetje een vaag, dubbel gevoel. Enerzijds vind ik de personages (Issie <3), verhaalelementen en schrijfstijl echt supermegawauw, anderzijds lijkt het soms wel alsof de eigenlijke verhaaluitwerking niet helemaal tot me doordringt en me een beetje hongerig achterlaat. Dat met Loki bijvoorbeeld vond ik supercool, maar na een paar pagina’s was het liedje alweer uit. Het leek haast alsof de auteur een checklist had van dingen die ze wou afvinken maar dan wel zo snel en kort mogelijk. Hier en daar wordt er ook echt van de hak op de tak gesprongen en ontbreekt het aan een logische background voor hun acties en beslissingen.

Want hoewel je deze boeken tot op een bepaald niveau zou kunnen vergelijken met de Tiger Saga qua setting en schrijfstijl (ik kan er niet precies mijn vinger op leggen, maar somehow toch een tikje dezelfde “sfeer” vooral met dat naar Ijsland reizen enzo denk ik) schiet het op bepaalde vlakken dus toch een beetje te kort. Na een veelbelovende start had ik meer verwacht van deze reeks. Toch blijft het wel een aanrader hoor. Zara is een heel fijn hoofdpersonage en de Noorse mythologie is zeker en vast om van te smullen. Verwacht je alleen niet aan de diepgang die iemand zoals Colleen Houck (of Josephine Angelini) wel aan de dag legt in het genre romantische urban mythologie!

thanksforreadingNEWLOOKthx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s