Eve & Adam (Michael Grant & Katherine Applegate) 3,5*

13493463

Ik was al een keertje eerder in Eve & Adam begonnen, maar for some reason heb ik het na 1 hoofdstuk toen weggelegd. Ditmaal was ik vastberaden erdoorheen te geraken, maar na 2 hoofdstukken zat ik alweer met de handen in het haar: de schrijfstijl lag me echt helemaal niet en ik moest ploeteren om vooruit te raken, kon mijn aandacht er ook absoluut niet bij houden. Heel gek, want een paar pagina’s verder zat ik opeens helemaal in het verhaal en vloog ik door de pagina’s!

Eve & Adam is een nogal kort en ook nogal oppervlakkig verhaal. Er worden heel diepgaande en best heftige extistentiële thema’s aangesneden zoals genetische manipulatie en voor God spelen via wetenschap, maar om het in het Engels te zeggen: ‘the author only scratches the surface’.  Hierdoor klasseert Eve & Adam zich als een vermakelijk boekje, maar ook niet meer dan dat. Als ik vergelijk met bijvoorbeeld The Adoration of Jenna Fox, ben ik toch eerder fan van boeken die er iets dieper op ingaan.

Waar ik géén fan van was in dit boek, was de zijverhaallijn over de beste vriendin van Eve en diens drug dealer boyfriend die altijd in de problemen zat. Dit stond wat mij betreft een beetje als een tang op een varken en was gewoon een goedkoop truucje om wat actie en spanning toe te voegen aan het geheel. Het had nergens iets mee te maken en ik vond het nogal zwakjes uitgevoerd. Zonder die zijsprong en een iets diepere uitwerking van de achterliggende thema’s had ik dit wel een beter boek gevonden.

Maar hé, Eve & Adam is zeker en vast entertainend en heeft een hele mooie cover. Ik kocht dit boekje ooit eens over van Zwartraafje en daar heb ik zeker en vast geen spijt van: het is een toffe standalone voor tussendoor, als je een boek zoekt om in één ruk uit te lezen! Nu ja, minus die valse start van mij dan 😉 Ik ga dus voor 3,5* maar rond op Goodreads af naar boven omdat ik het toch heel vlot en plezierig leesbaar vond.

thanksforreadingNEWLOOKthx

6 thoughts on “Eve & Adam (Michael Grant & Katherine Applegate) 3,5*

  1. Hmm, klinkt inderdaad wel als een lastig boek. Weet ook niet of dit een boek voor mij is. Je kan ook niet alles goed vinden.

  2. Het verhaal klink juist zo spannend! Ik wil het al erg lang lezen, en de combinatie van de mooie cover en het verhaal dat me zo gaaf leek had ik het graag zelf willen hebben. Maar nu haal ik het toch maar een keertje van de bieb!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s