Mijn B.I.E.B., versie 2016

newpage

Gelukkig nieuwjaar iedereen!

Zoals jullie al dan niet gemerkt hebben (ach, we hadden het allemaal druk deze eindejaarsperiode hé, dus voel je niet slecht als je het niet gemerkt had) viel er de laatste weken niet zo veel te beleven/lezen op Mijn B.I.E.B. Gek, want ik had nochtans een dikke week vrij waarin ik ruimschoots blogtijd had. Alleen is dat er dus niet van gekomen. Voor de simpele reden dat ik er opeens helemaal geen zin meer in had.

Voor het tweejarig bestaan van Mijn B.I.E.B. organiseerde ik nog vol goede moed giveaways en zag ik de toekomst van mijn boekenblogje rooskleurig tegemoet. Er kwam zelfs eindelijk een Facebook-pagina! Ik had in mijn hoofd ook al wat goede blogvoornemens opgesteld. Zou 2016 het jaar worden waarin ik misschien eens mijn droom kon verwezenlijken van een recensiequote op een boek te mogen aanleveren? Zou ik nog betere banden krijgen met uitgeverijen en daardoor leuke kansen krijgen voor mijn blog, voor mezelf?

Maar weet je, een blog onderhouden – goed onderhouden – is veel werk. En weet je wat ook veel werk is? Boeken schrijven. Het afgelopen jaar bracht ik geen enkel boek uit. Wat een flop. Ik voel me er echt rot over, zeker wetende dat heel wat mensen (hartjes voor deze mensen ❤ ❤ <3) zitten te wachten op deel 3 van de Vleugels Trilogie. Bijna elke dag een blogpost online smijten, dat ging, terwijl de stapel onafgewerkte manuscripten groeide en groeide. Ik kreeg het gevoel dat ik een beetje moest kiezen. Want de tijd die ik gebruik aan bloggen zou ik eigenlijk veel beter kunnen besteden aan schrijven. Toch? Tenminste dééls?

Dan was er ook nog dit artikel van Emmy. Lees het maar even, want ja, ze heeft zeker en vast gelijk. Maar pff, daar heb ik dus geen zin in. En op dat vlak zal ik daarom altijd ‘achter lopen’ op andere bloggers. Ik ben niet zo’n netwerker. Events vind ik vaak gewoonweg te ver – too much hassle om er te geraken. Met uitgeverijen heb ik slechts sporadisch contact. Recensie-exemplaren, ja, maar verder dan dat gaat het niet. Bovendien zijn de Nederlandse bloggers op dat gebied gewoonweg veel professioneler, veel hechter ook als ‘groep’. Dat proberen nastreven is een beetje verloren werk voor mij. Niet erg hoor, maar wel waar. En dat moet je dan ook onder ogen durven zien. En er je lessen/conclusies uit trekken.

Wat dan met die blog van me? Helemaal stoppen met bloggen was geen optie, dat is zeker niet mijn bedoeling. Ik deel dolgraag mijn mening over de boeken die ik lees en verder heb ik zo veel leuke contacten via de blog – dat wil ik écht niet kwijt. Maar verdergaan op hetzelfde paadje zou ook niet lukken. Misschien had ik gewoon een frisse start nodig? Al een tijdje zat ik met leukere blognaam in gedachten. Veel leuker, eigenlijk. Maar wou ik de ‘merkidentiteit’ (in zoverre dat daar sprake van is) van Mijn B.I.E.B. wel opgeven, na er 2 jaar lang toch veel tijd en moeite in geïnvesteerd te hebben? En wat dan met deze blog? Het als archief laten staan? Oh, dat leek me zo sneu! Of toch gewoon hier de naam veranderen en dan een domein aankopen? Leek me ook niets.

Na lang beraad, heb ik besloten voorlopig bij m’n blognaam te blijven. Die nieuwe naam steek ik nog even in de koelkast, misschien voor later. Kijk, bloggers zoals Cinderellis en Lilian van Kletspraatjes kunnen moeiteloos van blognaam switchen en iedereen zal hen zeker en vast blijven volgen (terecht, twee toppertjes – sorry dames ik gebruik jullie gewoon even als voorbeeld!) maar da’s omdat de identiteit van hun blog versmolten is met hun persoonlijkheid. Hun sterke aanwezigheid in blogland. Zo sterk sta ik, Vanessa, als blogger gewoonweg niet. Dat ervaar ik niet als een persoonlijke tekortkoming hoor. Ik bedoel, zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Ik zal nooit zo veel kunnen lezen als Zon en maan. Ik zal bijvoorbeeld ook nooit zo’n mooie foto’s kunnen nemen als Reviews and Roses. Wat voelt het fijn om dat streven ook gewoon los te laten!

Oké, geen nieuwe blog of blognaam dus. Mijn B.I.E.B. blijft Mijn B.I.E.B. Ik was blijkbaar gewoon ook nog niet helemaal klaar om dat los te laten. Wel koos ik resoluut voor een andere look. Een beetje cleaner, maar nog steeds heel erg ‘mij’. Ik ontwierp om te beginnen een nieuwe header: het zelf getekende boekje dat ik eerder al als achtergrond gebruikte kwam daarin terug. Ik voegde ook enkele elementen toe die tegelijkertijd verwijzen naar mijn activiteiten als schrijver en die ook een toffe knipoog zijn naar de Vleugels Trilogie: het potje inkt en de veer spelen namelijk een grote rol in deel 1, Tweedehands Vleugels.

Ook koos ik voor het allereerst sinds Mijn B.I.E.B. bestaat voor een ander WordPress-thema. De achtergrond sprak me meteen aan omdat die me doet denken aan de binnenkant van Life and Death (de Twilight gender swap, fyi) van Stephenie Meyer. “It’s meant to be!” dacht ik meteen. Ik hou er ook van dat er nog wel een levendig kleurelement in zit. De homepage is meteen een stuk cleaner doordat het enkel een stukje van de inleiding toont. Sowieso nooit meer de hele blogpost, en ook geen images. Mijn zijbalk is voorlopig gebleven zoals ‘ie was. Alleen jammer dat er geen zoekbalk in zit.

Deze blogpost is écht lang geworden. Sorry daarvoor en bedankt als je ‘m tot hier hebt gelezen 🙂 Denk nu niet dat ik hengel naar complimentjes of zo door me met andere bloggers te vergelijken. Het is uiteindelijk gewoon een persoonlijke keuze die ik gemaakt heb: bloggen is fijn, heel fijn, maar als ik moet kiezen dan zijn mijn auteursactiviteiten belangrijker. Sinds ik de afgelopen weken het bloggen op een laag pitje gezet heb, heb ik al veel vooruitgang geboekt in mijn chiklitmanuscript. Daar voel ik me super bij. Bloggen blijft een beetje achter de feiten aanlopen voor mij, een beetje altijd moeten bijbenen. Schrijven is op dat gebied veel vrijer.

Daarom kies ik ervoor dat ik vanaf nu in de eerste plaats auteur ben (of probeer te worden) en pas in de tweede plaats blogger. Geen aanwezigheid op de persevents van uitgeverijen, geen front runner met coole rubrieken, geen giveawayfabriek, geen leverancier van de beste quotes die dan echt op de achterflap van het boek wordt geprint (al blijft dat een droom!). Gewoon Mijn B.I.E.B., mijn stukje internet waar ik met jullie allemaal heel fijn over boeken en meer kan praten. Dat zal zeker niet veranderen hoor! Ik hoop dus dat jullie zeker nog eens langskomen hier, zelfs als ik heel wat minder frequent post 🙂

thanksforreadingNEWLOOKthx

22 thoughts on “Mijn B.I.E.B., versie 2016

 1. Nou, ik ben t met Emmy eens! Ik kan niet wachten op de Vleugels 3 en snap t totaal. Gewoon doen waar jij zin in hebt, het moeten loslaten, dat is de beste keus. ❤

 2. *knuffel* Lekker doen waar jij je prettig bij voelt! Iedere blogpost die online komt lees ik met plezier, maar dit is nog altijd een hobby én het is gewoon pittig om regelmatig artikelen online te krijgen. En…Nieuwe boeken zijn ook héél leuk!

 3. Je bent top zoals je bent Vanessa! Ik geniet altijd van je blogposts, maar het maakt mij niet uit of het er een meer of minder is in de week. Je bent inderdaad een auteur, en wat voor een! Ik kan niet wachten tot je een volgend boek uitgeeft of een nieuw idee in je hoofd hebt voor een nieuw manuscript, want ik heb tot nu toe nog het meest genoten van de verhalen die je (nog) niet hebt uitgegeven. Wees trots op jezelf, want dat heb je dubbel en dwars verdiend ❤

 4. Oh wat lief dat je mij noemt! En dat je vindt dat ik een identiteit heb in de blogwereld, ik voel me juist altijd alsof dat niet zo is :p Ik vind je blognaam trouwens heel tof én je nieuwe layout ook!

 5. Goed zo…Doe wat je zelf wil en je boeken of blog ik blijf je volgen hoor overal😆live your dream in 2016!

 6. Moeilijk he, prioriteiten stellen! Maar denk dat je hier wel goed aan doet… Ook ik kijk uit naar Vleugels 3, maar ben blij dat Mijn BIEB niet zomaar rigoureus verdwijnt.

  Fijn schrijfvol 2016 geweest! Xx

 7. Ik snap je helemaal en ik herken heel veel van wat je schrijft over niet zo’n blogger zijn die echt bij de beste hoort. Je nieuwe lay-out is trouwens heel leuk!

 8. Ik hou heel erg van jouw blogposts, en als ze wat minder vaak online komen, betekent dat alleen maar extra vreugde bij elke post! Ik ga je boeken lezen, en daar heb ik enorm veel zin in, dus waarschijnlijk is deze keuze prima! Je nieuwe lay-out is prachtig, om de één of andere reden past deze kleur erg bij de posts! Vraag me niet hoe ik daarop kom, dat weet ik namelijk niet… 😀

 9. Och meid, wat lijkt het mij vervelend dat hiermee rondgelopen hebt, maar het allerbelangrijkste is doen waar jij je fijn bij voelt.
  En net als Lilian zegt, wat gaaf dat je vind dat ik een identiteit in de blogwereld heb en dat je mijn foto’s zo mooi vindt. Ik weet dat velen het zeggen, maar ik word er toch nog elke keer verlegen van. Voor mijn gevoel ben ik nog steeds een echte amateur, op alle gebieden. Echt, er zijn zoveel betere fotografen en bloggers, haha. En daarnaast: iedereen heeft zo zijn of haar eigen kwaliteiten. Jij kan fantastisch schrijven en ik lees je blogposts/recensies met zo ontzettend veel plezier. Jouw manier van schrijven is heel verfrissend. Dus mocht je van naam veranderen, ik ga sowieso met je mee (op dezelfde manier als dat ik Ellis en Lilian ben blijven volgen na de naamwisseling). En het maakt niet uit hoe vaak je een recensie plaatst, kwaliteit, maar bovenal plezier in het schrijven ervan, is belangrijker toch? Al zou je één keer in de drie of zes maanden een recensie plaatsen, ik lees hem dan met plezier.

  p.s. je nieuwe lay-out en logo zijn prachtig!

 10. Of je nu dagelijks of minder frequent post, jouw blog is voor mij toch één van degene die ik steeds met veel plezier bezoek hoor. In België worden er jammer genoeg minder events georganiseerd waardoor we elkaar niet vaak ‘in het echt’ kunnen ontmoeten. Gelukkig kunnen we wel online contact houden.

  Voor mij is het ook puzzelen hoor. Het afgelopen jaar ben ik minder creatief geweest als eerdere jaren. Ik heb zelfs minder gelezen als in 2014 – maar bloggen deed ik dan weer vaker en dat is meteen ook de verklaring voor dat minder lezen en knutselen.

  Ik moet dus ook een beetje zoeken naar de juiste dosering – maar wanneer ik dan vervolgens weer een nieuw ideetje heb om over te bloggen werk ik dat wel weer meteen uit. Zo typisch

 11. Lekker doen wat goed voelt 🙂 bloggen kost tijd. Ik ben zelf ook niet zo van de meetings en 1000 andere dingen en ik blog als ik zin heb.

  En jaaaa ik zit zeker ook op deel 3 van je trilogie te wachten! Ga eens schrijven! 😉

 12. Doen waar jij zin in hebt en waar je je zelf goed bij voelt! Ben er zeker van dat de er nog veel mensen versteld gaan staan van je boeken. Ik kijk enorm uit naar het derde deel van Vleugels en ook naar de chicklit :). Nog veel succes met schrijven! x

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s