Van 25 naar 26 …

26Hopla, er staat weer een jaartje bij op de kilometerteller 🙂 Vorig jaar had ik bij het onvermijdelijke verjaren echt zo’n ‘S.O.S. Bejaardenclub’-gevoel, maar dat heb ik dit jaar gelukkig niet zo. En dat terwijl ik sinds vandaag voor heel wat dingen (zoals de bus- en treinpas) nu officieel wél niet meer van jongerentarieven gebruik mag maken … Life just got a whole lot more expensive!

Maar verder hoor je me niet klagen. 1 jaar geleden had ik nu immers geen job (ik stond op het punt een interim te beginnen die achteraf absoluut niet leuk bleek te zijn) en nu heb ik wél een supertoffe job die ik echt graag doe. 1 jaar geleden was ik nog aan het mokken dat ik nog steeds niet verloofd was en nu ben ik mijn trouw al aan het plannen. Vooruitgang! Hoera!

Ook hoop ik natuurlijk – net zoals elk jaar, eigenlijk – dat 26 de leeftijd is waarop ik me eindelijk tot gepubliceerd auteur mag uitroepen. Ik hoop zo hard dat het met mijn chicklit eens gaat lukken! In mijn 25ste levensjaar heb ik schaamtelijk genoeg niets gepublished (ook niet selfpublished) dus die schade hoop ik nu zeker te gaan inhalen. Tegen de volgende Boekenbeurs signeer ik daar gewoon, joh, da’s de doelstelling 😀

Verder heb ik het gevoel dat ik ergens tussen de vage grens van 25 naar 26 een deel social anxiety heb losgelaten. Al heb ik geen idee hoe dat nu precies komt. Mijn spreekwoordelijke cup of care wordt gewoon iets minder vol met de leeftijd, waardoor ik het laatste jaar veel rustiger geworden ben. Een jaar geleden vond ik het bijvoorbeeld een nachtmerrie om telefoontjes te plegen, intussen gaat dat echt véél vlotter!

Dus ja, ouder zijn heeft zo z’n voordelen 🙂 Ik zou zeker niet terug willen naar jongere jaren! Maar euh, iedereen die vandaag de opmerking ‘ja ja, dichter bij 30 dan 20’ maakt krijgt toch wel heel eventjes een giftige blik toegeworpen :-p

PS: Ter ‘traktatie’ lopen er nog steeds 2 giveaways op mijn blog momenteel! Vuur & As en Bloed & Scherven. Doe snel mee! 

thankyoubannerherfst

12 thoughts on “Van 25 naar 26 …

  1. Gelukkige verjaardag! Ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad 😀 het enige nadeel van 26 worden lijkt me inderdaad dat je niet langer met een Go Pass kunt reizen.. Gelukkig kan ik hier zelf nog vijf maanden van genieten – daarna is het voor mij ook voorbij 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s