Boeken die een vertaling verdienen

Onlangs las ik op Saskia’s Bookshelf deze blogpost, met een lijstje van boeken die wat haar betreft zeker en vast vertaald moeten worden. Wel nu, dat vond ik een geweldig idee! Er zijn zo veel prachtige boeken die helaas nooit een Nederlandstalig publiek bereiken … Tijd om daar verandering in te brengen!

The Tiger Saga van Colleen Houck (DUHHHH!)

Liefste Belgische en Nederlandse uitgeverijen, geef alsjeblief with a cherry on top een vertaling aan mijn tijgerboekjes. Ik zeg ‘mijn’ tijgerboekjes omdat de personages wonen in mijn hoofd en het verhaal verdergaat in mijn hart. Het gaat een film worden, ja, echt waar, dus waarom niet alvast nu aan het vertalen slaan? Much love, een tijgerfannetje. 

Maximum Ride

James Patterson is een superpopulaire schrijver voor volwassenen. Maar zijn jongerenreeks is helaas nooit tot in de Lage Landen geraakt. En da’s zonde want een boek over kinderen die door experimenten vleugels gekregen hebben, klinkt niet alleen awesome, het IS ook awesome!

Slated van Teri Terry

Slated, Fractured en Shattered zijn echt wel boeken van de bovenste YA-dystopie plank. Ik kocht ze in Londen en sindsdien heb ik ze hier en daar wel nog bij andere bloggers zien opduiken, maar uitgeverijen zien het blijkbaar toch niet helemaal zitten om deze trilogie te vertalen. Jammer, want ze zijn de moeite!

books3d

 

13 thoughts on “Boeken die een vertaling verdienen

  1. Een tijdje terug deed ik ook een oproep om de boeken van ondermeer Gini Koch te vertalen maar jammer genoeg kreeg ik nog geen reactie van een geïnteresseerde uitgeverij. Misschien moeten we deze posts fanatiek gaan verspreiden via Twitter en Facebook. Dan worden de uitgeverijen zo gek van onze smeekbedes dat ze op de duur niet anders kunnen als toezeggen. 😉

  2. Slated mag van mij ook vertaald worden! Maar jammer genoeg staat het nog niet direct op ee planning. Waar gaat het precies over? Want was er al hele tijd geïnteresseerd naar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s