Ask me anything – de antwoorden!

ama

Oké, de ask me anything was nu geen overdonderend succes, maar dat zal ik maar wijten aan het feit dat jullie al zo goed als alles over me weten en niet dat ik oninteressant ben, toch? ;-p Hartelijk bedankt aan de vier lieve vragers alleszins, wiens vragen ik nu ga beantwoorden!

Welk boek of welke boekenserie herlees jij op je 80e nog steeds?

Dit vind ik een leuke vraag, want nu beeld ik mezelf in als oud besje die nog steeds koppig YA leest “want ik ben daar écht niet te oud voor”! 😀 Ik hoop alleszins dat ik op die leeftijd nog precies even hard kan genieten van Tiger’s Saga, Twilight, The Host, Cruel Beauty … Maar langs de andere kant heb ik – wie weet – ook zoiets van: op m’n tachtigste wil ik misschien helemaal geen tijd meer “verspillen” aan herlezen en nog zo veel mogelijk nieuwe boeken ontdekken voor ik het loodje leg 😀 Tenzij ik natuurlijk het eeuwige leven heb ontdekt, in which case: awesome 😀

Heb je een vast ritueel tijdens het schrijven? Eerst een grote kop koffie uitschenken, naar een vaste playlist luisteren,…?

Helaas moet ik jullie teleurstellen: ik ben helemaal geen ritualistische schrijver 😀 Nu zal ik meestal wel een flesje water naast me hebben staan, maar dat is quasi altijd het geval, en wat muziek betreft hangt het supererg af van mijn mood! Verder schrijf ik wel enkel en alleen op mijn vaste computer, thuis dus. On the go schrijven op een laptop of zo zal nooit mijn ding zijn. Dus ik heb zeker wel nood aan mijn vertrouwde omgeving, maar verder geen ritueeltjes!

Wat is een thema dat je in al je schrijfsels toch steeds een beetje laat/ziet terugkomen?

Oeeh, dit is de moeilijkste vraag die ertussen zit, maar ook een erg interessante waar ik best diep over heb na moeten denken! 😀 Ik merk wel dat ik in geen enkel verhaal ooit een “compleet gezin” heb beschreven, dus met beide ouders en enkele kids. Tja, ‘write what you know’ enzo. Blijkbaar geeft mijn status als kind van gescheiden ouders dan toch soort van invloed op me gehad? :-p Een goede broer-zus of zus-zus relatie zie ik ook wel regelmatig terugkomen in mijn schrijfsels. Ook dat is gelukkig uit ervaring 😀 Nu ja, grotendeels, haha.

Kom je meer aan lezen toe in het donkere en koude najaar? Of merk je eigenlijk geen verschil tussen de seizoenen wat lezen betreft?

Eigenlijk blijft dat (denk ik) wel ongeveer gelijk. Ook in de zomer blijf ik doorgaans liever binnen met een boek dan dat ik terrasjes ga doen,, dus mijn social life is niet zo veel kalmer in de winter/herfst :-p (in tegendeel zelfs, heb ik soms de indruk!) Wat ik vooral belangrijk vind voor lezen is daglicht. Als de zon al onder is kan ik echt geen uren lezen, ongeacht het tijdstip. Dus in die zin vind ik het in de zomer eigenlijk makkelijker om in het lang en het breed in een boek te duiken.

thankyoubannerherfst

5 thoughts on “Ask me anything – de antwoorden!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s