Cruel Beauty (Rosamund Hodge) ****************

15839984Neen, mijn sterretje-toets is niet blijven vasthangen, ik geef gewoonweg eindeloos veel sterretjes aan dit geweldige boek! Oh my (Gentle) Lord, ik ben zo verliefd op de schrijfstijl, het verhaal, de cover, DE PERSONAGES! Na elke pagina dacht ik ‘wauw’, na elk hoofdstuk keek ik reikhalzend uit naar het volgende, met zo veel leesliefde in mijn hart dat ik dacht dat ik ervan ging ontploffen! ❤ ❤ ❤ Cruel Beauty is mijn favoriete gelezen boek van 2015!

Dit boek verdient het om in één keer uitgelezen te worden. De pagina’s verlaten is een soort van heiligschennis. Je wilt gewoon eindeloos in die wereld vertoeven, in dat geweldige magische huis, in die sfeer en de verhaallijn geen seconde loslaten uit angst dat een stukje van de magie vervaagt. Ondanks dat er soms wat moeilijkere Engelse termen tussen zitten, lees het ook gewoon supervlot net door die spanning die op elke pagina aanwezig is. De wereldopbouw is rijk maar begrijpelijk, en oh zo speciaal. Man man man, ik ben echt RAZENDVERLIEFD! 😀 Ik denk dat mijn emoties nog nooit zo van mijn gezicht af te lezen waren als tijdens het lezen van dit boek. Bezorgd gefrons, stiekem gelach, verliefd gezwijmel … Alle emoties passeerden de revue!

De personages dan … Nyx (het meisje, moest dat niet duidelijk zijn aan haar naam) is verfrissend in de zin dat ze ook een beetje ‘poison’ in haar hart heeft. Komt goed uit, want ze moet met de demon lord trouwen en hem vermoorden! EN NATUURLIJK WORDEN ZE DAN VERLIEFD! I love these kinds of stories ❤ Ignifex (oké, zijn naam blijft lastig om uit te spreken in je hoofd) is de leukste evil bastard/sweetheart die je je kunt indenken. Beetje The Darkling qua sexy evilness, maar dan ook zo leuk leuk leuk! Uhu, je mag hem toevoegen aan mijn lange lijst van fictional crushes, ergens bovenaan zelfs!

200

ZO VEEL UITROEPTEKENS EN CAPS LOCK! 😀 Ja jongens, ik heb écht spijt dat ik dit boek niet eerder heb gelezen, maar zodra ik ‘m cadeau kreeg van Femke ben ik er meteen ingedoken en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Na het lezen van 3 teleurstellende boeken op rij (Alles of niets**, Requiem***, Out There***) was dit precies wat ik nodig had én meer. Dit is dus zeker een boek dat ik nog eens wil herlezen om alle heerlijke details nog verder in me op te nemen.

De link met Beauty & The Beast, waar dit een hervertelling van is, was me niet altijd 100% duidelijk (soms wel hoor, maar niet heel erg), maar ik ben dan ook niet zo vertrouwd met het verhaal tenzij het kijken van de Disneyfilm 15 jaar geleden meetelt :-p Dat heeft mijn pret dus zeker niet gedrukt. Het verhaal staat prima op zich. Liefde voor Rosmund Hodge, een auteur om in de gaten te houden!

LEES DIT BOEK! KOOP DIT BOEK!

thankyoubannerherfst

10 thoughts on “Cruel Beauty (Rosamund Hodge) ****************

  1. Hij staat al een tijd op mijn ereader tegen dat ik ooit eens veel tijd heb om eigen boeken te lezen. Maar eigenlijk wil ik ook een fysiek exemplaar omwille van die prachtige cover, vandaar dat hij ook op mijn kerst wishlist staat.

  2. […] Beauty van Rosamund Hodge! Een tijdje geleden schreef Vanessa daar een hele enthousiaste recensie over ik bedoel, 16 sterretjes?) en sindsdien staat hij op mijn TBR. Nadat ik Insurgent uitheb ga ik […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s