Filmrecensie: Pan (2015) ***

2014_11_26_14_54_40

“Ohneeee, alleen maar 3Dééé?” Dat was mijn reactie toen we in de cinema aankwamen om Pan te kijken. Maar nu ja, we waren er al, dus we hebben dan toch maar de 2 euro extra neergeteld om driedimensionaal van Neverland te genieten. Alleen kwam er van genieten niet bijster veel in huis.

Pan had veel potentieel, maar maakte er weinig tot niets van waar. Het loopt voor mij al mis in de casting: dat jongetje dat Pan speelt is om te beginnen al verschrikkelijk irritant (als je de trailer gezien hebt: “Holy pudding” aaaaargh) en dus totaal niet schattig. Dan hebben we Garrett Hedlund als Hook. Zeker een knappe acteur – ik herinner me tijden dat men hem caste als Finnick in THG en ik het daar zeker niet oneens mee was – maar hij is echt de grootste flop van de film. Zo awkward hoe hij acteert, ik kreeg er letterlijk de kriebels van.

Verder vind ik Hugh Jackman casten als de slechterik ongeveer even ongeloofwaardig als Kate Winslet als slechterik in de Divergent-films. Enige goede acteur in dit plaatje vond ik Rooney Mara, die de rol van Tigerlily op zich neemt met massa’s klasse. Zij was wat mij betreft echt de heldin van de film! Ze moet zeker niet onderdoen voor haar zus Kate Mara, die je o.a. in The Martian en Fantastic Four aan het werk kan zien. Ik hoop meer van haar te zien in de toekomst. Ze zou ook prima in een YA-verfilming passen want ze ziet er nog best jong uit!

Ook vond ik het superweird dat ‘Smells like teen spirit’ hierin gezongen werd. Euh, whut? Oké dat doen ze ook in Moulin Rouge en A Knight’s Tale (Heath Ledger <3), maar daar wérkte het. Hier niet. Op het einde was ik dan weer gefrustreerd omdat we nog steeds niet weten hoe Pan en Hook nu vijanden worden. Ik dacht net dat het daar om zou draaien, eigenlijk, wat ik persoonlijk wel een betere verhaallijn gevonden zou hebben.

Geen aanrader dus, maar ook geen total waste of time: drie sterretjes!

thankyoubannerherfst

2 thoughts on “Filmrecensie: Pan (2015) ***

  1. Jammer dat de film niet zo goed was als je misschien had gehoopt! Toen ik de trailer zag dacht ik ook wel even van: Hmm, ziet er iets te veel uit alsof het voor kleine kinderen is gemaakt, terwijl het me toch een leuke film leek met een mooi verhaal…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s