TTT: Top 10 liedjes die me doen denken aan een boek

Uh-oh, dit wordt volgens mij een moeilijke TTT, oftewel Top Ten Thursday – georganiseerd door Zonenmaan.net. De uitdaging van de week is 10 liedjes te vinden die me aan een bepaald boek doen denken … Oké, hier gaan we dan!

maxresdefault

 1. Renegade – Paramore doet me denken aan DivergentAnd when I get there, It won’t be far enough, I’m a renegade, It’s in my blood, If ever I get there, It won’t be fast enough, I’m a renegade, I always was.
 2. Video Games – Lana del Rey doet me denken aan Breaking Dawn Part I omdat ik dit liedje voor het eerst hoorde vlak nadat we buiten kwamen van de middernachtvoorstelling van BD1 en ik was er zo van onder de indruk, midden in de nacht in een verlaten cinema, dat het me altijd is bijgebleven.
 3. Oh Children – Nick Cave doet me denken aan Deathly Hallows: op dit liedje dansen Harry en Hermione in de film en dat heeft me toen wel geraakt. Die zin van ‘Oh Children’ interpreteer ik ook zo wat van ‘wat hebben deze kinderen al veel meegemaakt’. En natuurlijk komt er ook een Hogwarts-trein in voor! ❤ Hey little train! We are all jumping on, The train that goes to the Kingdom, We’re happy, Ma, we’re having fun, And the train ain’t even left the station. 
 4. Arms – Christina Perri doet me aan mijn eigen Lucy en Max uit de Vleugels Trilogie denken: I never thought that you would be the one to hold my heart
  But you came around and you knocked me off the ground from the start.
 5. Wings – Birdy doet me ook aan mijn eigen boeken TWV en ZV denken (is dat valsspelen? :p). Oh lights go down, In the moment we’re lost and found, I just want to be by your side, If these wings could fly, Oh damn these walls, In the moment we’re ten feet tall, And how you told me after it all, We remember tonight, For the rest of our lives. 
 6. To the hills – Laurel doet me een beetje denken aan Matched wanneer Cassia en Ky die berg beklimmen en gedichtjes uitwisselen enzo?
 7. White Lies – Death doet me met dat stukje van “We took the tunnel road home” altijd denken aan dat stuk in Harry Potter waar de Dementors naar Little Whining komen, maar ik weet niet 100% waarom en dat is eigenlijk ook meer gelinkt aan de film (omdat het daar wel in een soort van tunnel gebeurd) dan het boek, maar soit :-p
 8. Vampire Smile – Kyla La Grange misschien gelinkt aan Blood of Eden of zo? Ik weet niets meeeer XD

Oké, ik ben niet aan tien geraakt – sorry!

thankyoubannerherfst

One thought on “TTT: Top 10 liedjes die me doen denken aan een boek

 1. Toen ik de titel van deze TTT zag dacht ik ‘Oops! Dat wil lukken dat ik net ook iets met lyrics heb gedaan’. Maar blijkbaar is het toch een heel andere invalshoek. Ik zou trouwens serieus moeten nadenken om aan 10 nummers te komen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s