Filmrecensie: The Martian

martian2015

Cinemadate met ‘The Martian’? Ik telde maar liefst 10,70 euro neer voor een ticketje (holey moley Kinepolis wordt echt elke dag duurder of zo?) en nestelde me in de comfy zetel voor een visueel reisje naar Mars. Was het dat geld waard?

Matt Damon is nu niet meteen één van mijn favoriete acteurs. Weet niet waarom – iets in zijn gezicht, vermoed ik. Ik heb dat ook met Tobey Maguire (bah!) en Mark Wahlberg (nog meer bah!). Maar deze rol van wetenschapper, optimist en survivor op een verlatenplaneet is hem zeker wel op het lijf geschreven. Er zit veel zelfrelativerende (of eigenlijk net het tegenovergestelde daarvan: “I’m the greatest botanist on this planet!”) humor in en dat kan ik altijd waarderen.

Wat ik ook erg fijn vond is hoe elk personage er op z’n eigen manier wel uitschiet. Je leeft niet alleen met het hoofdpersonage mee, maar ook alle randpersonages voelen heel echt aan doorheen het hele verhaal. Dat maakt er wel een mooi geheel van.

Ik vond het dus een prima film, maar niet echt een cinemafilm. Je kan deze ook gewoon prima thuis kijken – het grote scherm heeft hier geen meerwaarde. Zeker geen meerwaarde die 10,70 euro waard is! 🙂

thankyoubannerherfst

3 thoughts on “Filmrecensie: The Martian

  1. De film was leuk (ze hebben het gelukkig niet verpest, het gevoel van het boek kwam wel aardig over) maar als je echt een goeie tijd wil hebben, lees dan het boek van Andy Weir waar dit op gebaseerd is…. het boek was fantastisch!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s