De Storm Publishers Schrijfwedstrijd shortlist

schrijfwedstrijdEergisteren – vrijdag – was het dan eindelijk zover … De publicatie van de shortlist van de schrijfwedstrijd georganiseerd door Storm Publishers (je weet wel, van De Stem van de Zee enzo!). Hieraan had ik meegedaan met een urban YA verhaal over elfachtige wezens. Maar haalde ik de top 10 uit de zestig deelnames?

Neen, helaas niet 😦

Eventjes een bummer natuurlijk, zeker aangezien hun feedback op mijn eerste drie hoofdstukken wel vrij positief was – behalve dat ze vreesden dat het een beetje een te rustig boek zou worden waarin het ontbreekt aan spanning. En dat klopt inderdaad wel: het is zeker geen action packed boek, maar eerder een stapsgewijs avontuur. Verder waren ze wel fan van de humor die ik erin aan de dag legde en vonden ze dat de personages wel elk hun individuele stem hadden, wat ik een erg fijn compliment vind!

Maar goed, oké, even ‘meh’ natuurlijk, maar het meest jammere vond ik nog dat helemaal niemand die ik kende de shortlist gehaald had! Ik had op z’n minst gehoopt voor Liz, Jessica of één van de andere deelnemers die ik ken via blogs, Twitter en Facebook te kunnen supporteren … Ik had het hun allemaal ook echt gegund! Dus dat het nu tien onbekenden zijn vind ik spijtig. Al zal één van hen natuurlijk geen onbekende blijven! 🙂

Wat nu? Verdwijnt mijn verhaal in de prullenbak? Liever niet 🙂 Ik kies opnieuw voor selfpublishing! Ik ben er namelijk vrij zeker van dat dit verhaal geen plek zou vinden bij andere uitgeverijen, terwijl ik het bij Storm Publishers wel erg goed vond passen. Ook heb ik geen zin in het lang aanslepende proces, wanneer ik weet dat dit geen boek voor een massapubliek bij een grotere uitgeverij is. Bovendien heb ik al een héél cool coverdesign dus dan kan ik die ook weer lekker zelf gebruiken zonder vast te zitten aan regeltjes van de uitgeverij!

Binnenkort mogen jullie dus de titel reveal verwachten van dit boek 🙂 Ideaal als zoethoudertje tot deel 3 van de Vleugels Trilogie er komt eind 2016. Spannend hé!

6 thoughts on “De Storm Publishers Schrijfwedstrijd shortlist

 1. Wat fijn dat je niet opgeeft en gewoon lekker doorgaat. 🙂 Ik vond het overigens ook erg jammer om geen bekenden op de lijst te zien… Bekende namen zouden er immers toch voor zorgen dat ik eerder een boek zou kopen.

  • Nou ja, zo’n zonde gewoon om het verhaal voor eeuwig op m’n pc te laten verstoffen :-p (zeker aangezien ik mijn übercool – en jawel – GRAFISCHE cover wil gebruiken :-p)
   Inderdaad ik was ook keihard aan ‘t duimen voor iemand bekend … maar helaas zijn de nobele onbekenden ons voorbijgestoken 😀 Good for them though! 😀 Hopelijk leren we hen snel kennen.

 2. Ja ik hoopte ook zo dat jij op de lijst zou staan (ging er zelfs al een beetje vanuit dat je er wel op zou staan en dat ik je zou kunnen supporten). Erg jammer dat er geen bekende namen op staan wat dat betreft. Voor mezelf ging ik er al een beetje van uit dat ik het niet zou halen. Ik was niet helemaal tevreden over de eerste drie hoofdstukken, pas vanaf hoofdstuk vier kwam ik echt in een fijne schrijfflow. Maar ik ga het binnenkort gewoon opnieuw proberen.

  Ik ben in elk geval heel benieuwd naar het verhaal dat je ingestuurd had!

  • Haha wel lief dat je daarvan uitging! 😀 ❤ Was ook echt voor jullie aan het duimen hoor, maar hopelijk kunnen we elkaars verhalen toch eens via een ander kanaal aanschouwen in de toekomst! ^^ Vind het idd ook wat zonde van de drie eerste hoofdstukken, maar ja … C'est la vie 😀 Kon jij wel nog wat met je feedback? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s