TTT: Top 10 boekverfilmingen

Boekverfilmingen … ze kunnen je fandom maken of kraken. Deze tien waren alleszins ‘makertjes’ wat mij betreft! (PS: Ik heb me beperkt tot boeken die ik ook daadwerkelijk gelezen heb.)
720x405-TF_Inside_Spread12_f_r1

  1. Breaking Dawn Part 1: Deze *snif* film was zo *snif* perfecttttttt! Alleen jammer dat het moment waarop Edward toestemming vraagt om met Bella te trouwen aan Charlie er niet in zit, oh en dat stuk van Bella’s gepantserde wagen, maar verder was echt alles perfect aan deze film: de sets, de kledij voor de trouw, de muziek (<3) … Kan bijna niet beter, as far as boekverfilmingen go!
  2. Breaking Dawn Part 2: Natuurlijk zijn er altijd kleine dingetjes waaraan je je stoort in een boekverfilming, maar toch heb ik het gevoel dat de verfilmers van Twilight echt heel erg goed voeling hadden met het fandom en dat ze precies wisten hoe ze toch meer filmische elementen konden toevoegen terwijl ze de fans happy hielden. Door de film in twee te splitsen was er voldoende ruimte voor detail en konden ook randpersonages goed worden voorgesteld.
  3. Harry Potter: All of them. Hoewel ze veel moesten schrappen, zeker in de latere boekverfilmingen, is het hart van Hogwarts altijd blijven bonzen in de films.
  4. Catching Fire: Deel 1 van THG hebben ze in de film helemaal verpest. Gelukkig maakte Catching Fire het voor een stukje goed, al zaten we toen wel al vast aan die rotcast natuurlijk.
  5. Divergent: Ik vond de film zelfs beter dan het boek! (Enkel deel 1, weliswaar). Vooral door de mooie special effects. De cast stond me dan weer niet aan.
  6. The Maze Runner: Deel 2 hebben ze met het verfilmen helaas totaal verpest wat mij betreft, maar deel 1 was zeker not bad. Not bad at all.
  7. Vampire Academy: Wat boekverfilmingen betreft was deze eigenlijk zo slecht nog niet, als ik erop terug kijk.
  8. The Giver: Eigenlijk geen makkelijk boek om te verfilmen, maar toch goed gedaan.
  9. Warm Bodies: Het boek las ik onlangs nog, maar de film mag er ook zeker zijn!
  10. Twilight: Dacht je nu écht dat ik dit lijstje zou afsluiten zonder Twilight 1 te noemen? 😉 Daarmee is het uiteindelijk allemaal pas echt begonnen voor YA boekverfilmingen!

giphy (4)

thankyoubannerherfst

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s