Mini-filmrecensies: 2 tops en 1 flop!

Tracers (met Taylor Lautner!) ****

Tracers[NL]-Poster670x945Ik had geen superhoge verwachtingen van deze film: de beschrijving klonk nogal saai en ik had er eigenlijk ook niet echt promo rond gezien of zo. Maar Tracers bleek een aangename verrassing! Het gaat over van die mensen die over daken klauteren, springen en rollen (dat heet ‘Parkour’) wat al meteen een dynamische sfeer geeft. Ik vond het erg interessant om samen met het hoofdpersonage in dit mysterieuze wereldje te duiken. En over het hoofdpersonage gesproken: Jacob van Twilight, halloooo! Deze rol is echt op het gespierde (hij houdt trouwens grotendeels zijn bloes aan in deze film, haha) lijf van Taylor Lautner geschreven. De spectaculaire parkour moves zijn voor ons weerwolfje natuurlijk haast ‘second nature’ en zijn acteerprestatie mag er ook zijn. De vrouwelijke hoofdrol was eveneens iemand die we kennen uit het YA-wereldje: Octavia van The 100! Haar heb ik nog niet eerder in een film gezien, maar ook zij zetten een goede prestatie neer. Uiteindelijk vond ik dus echt wel een toffe en originele film.

As Above, So Below *****

ASB_31_5_Promo_4C_6F.inddWow jongens, wat vond ik deze film geweldig GOED! 😮 Ik wist om te beginnen niet 100% waarover het zou gaan. Ik had van de poster zo’n sfeertje van ‘28 Days Later’ gekregen en dacht inderdaad dat het over zombies of vampieren ofzo ging gaan. Oeps, zat ik daar even mis mee, en gelukkig maar, want het was nog VEEL beter! Een jonge archeologe is op zoek naar de ‘Steen der wijzen’ (eens vragen aan Dumbledore, misschien?) van Nicholas Flamel. Eeuwige leven, metaal in goud – that kinda thing. Haar zoektocht brengt haar naar de catacomben onder Parijs. Samen met een cameraman, een oude vlam die gespecialiseerd is in oude talen en enkele illegale catacombenverkenners duikt ze deze ‘onderwereld’ in. En wat ze daar allemaal meemaken is zo razend spannend en eng en TRIPPY, wow. Ik was echt zwaar onder de indruk van deze film. ‘As Above, So Below’ is wel gefilmd vanuit het perspectief van het cameramanpersonage, dus daar moet je wel voor zijn. Hier vond ik het erg goed gedaan dus mij stoorde het niet! Dit is echt een aanrader voor iedereen die houdt van intelligente horrorfilms.

Ninja Turtles *

Teenage-Mutant-Ninja-Turtles-2014-Movie-PosterMijn god, was deze film een grap of zo? Dit was echt lachwekkend slecht van begin tot einde. Ik heb de helft van de tijd naar het scherm zitten staren van ‘menen ze dit nu’? Ik kende het verhaal van de Ninja Turtles eigenlijk totaal niet. Blijkbaar had ik zelfs als kind al betere smaak dan dit, haha :-p Neen, sorry, maar dit was echt een van de slapste “superhelden”-films (die term moet je hier met een korreltje zout nemen) die ik ooit heb gezien. Meghan Fox maakt het er zeker niet leuker of geloofwaardiger op en de special effects vond ik gewoon vies. Brrr, die Turtles waren echt gewoon … bah. En zo niet grappig. Ronduit irritant, zeg maar. Nope, ik haatte deze film van begin tot eind.

thankyoubannerherfst

2 thoughts on “Mini-filmrecensies: 2 tops en 1 flop!

  1. Ik vond de tekenfilmpjes van de Ninja Turtles als kind erg leuk, maar deze film vond ik ook vreselijk tegenvallen. Zo jammer! As Above, So Below klinkt erg goed, wil ik zeker in de toekomst eens naar kijken 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s